Kripto paraları hareketlendiren açıklama! Yasallaşabilir

Kripto paraları hareketlendiren açıklama! Yasallaşabilir
Son dönemde sert bir düşüşe geçen kripto paraları hareketlendirecek flaş bir açıklama geldi. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, kripto paraların ülkede bir ödeme sistemi olarak yasallaşabileceğini söyledi.

KRİPTO PARALARI HAREKETLENDİREN GELİŞME! YASALLAŞABİLİR...

Manturov, başkent Moskova''da düzenlenen Yeni Ufuklar adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Rusya''da kripto paraların kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg''de yer alan habere göre kripto paraların bir ödeme sistemi olarak yasallaşıp yasallaşmayacağına yönelik soru üzerine Manturov, "Bence yasallaşacak. Buradaki asıl soru bunun nasıl ve ne zaman olacağı, nasıl düzenleneceğidir." dedi.

Rus hükümetinin ve Rusya Merkez Bankası''nın bu konu üzerinde yoğun şekilde çalıştığını dile getiren Manturov, "Herkes zamanın bunu gerektirdiğini, er ya da geç bir şekilde gerçekleşeceğini anlıyor." ifadesini kullandı. Manturov, kripto paraların bir ödeme sistemi olarak kullanılmasına dair sürecin tümüyle Rusya Merkez Bankası tarafından belirlenecek mevzuatlara göre uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

"YAPTIRIMLARI DELEBİLİR" ENDİŞESİ

Hükümet, daha önce kriptoların kara para aklama veya terörizmi finanse etmek için kullanılabileceğini öne sürerek bu konuya mesafeli yaklaşıyordu. Ancak son dönemde ülkede kripto para birimlerinin kullanımını destekleyen adımlar atılmaya başlandı.

Bununla birlikte Rusya, kendi dijital rublesini de çıkarmayı planlıyor. Ayrıca Rus hükümetine,  şirketlere ve iş insanlarına yönelik batı yaptırımlarını delmek için kriptoların kullanılıp kullanılamayacağı da tartışma konusu olmuş, batılı ülkeler bu konudaki endişelerini dile getirmişti.

SADECE İKİ ÜLKEDE VAR

Dünya üzerinde kripto paraları yasal ödeme aracı olarak kabul eden iki ülke bulunuyor. El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kripto para ile gündelik hayatta alışveriş yapılabiliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar