Diyarbakır’da seçim nedeniyle ertelenen Paskalya bayramı kutlandı

Diyarbakır’da seçim nedeniyle ertelenen Paskalya bayramı kutlandı
Diyarbakır Surp Gragos Ermeni Kilisesi, Ortadoğu'daki Ermeni cemaatinin en büyük kiliselerinden biri olarak biliniyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi nedeniyle ertelenen Paskalya bayramı ayini sonunda gerçekleştirildi.

Seçim nedeniyle Paskalya bayramının tarihi ertelenmişti. Bu gecikme Diyarbakır'daki Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle son buldu.

Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, Paskalya bayramının aslında 31 Mart'ta kutlanması gerektiğini, seçim nedeniyle bu yıl bayramın bugüne ertelendiğini belirtti.

Ohanyan, "Bugün kutlama yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi, Diyarbakır'da bayramlarımız büyük ilgi görüyor. Tüm toplumlar bizimle birlikte oluyor. Müslümanlar, Hristiyanlar ve diğer Hristiyan toplulukları buraya akın ediyor. Bu coşkuyla kutlamalar her zaman kalabalık katılımla gerçekleşiyor. İstanbul'dan görevlendirilen din adamları ayini yönetiyorlar çünkü burada yerel din adamlarımız yok. İstanbul'dan gelen din adamları bu özel günlerde yanımızda oluyorlar" dedi.

Ayini izleyen Nihayet Karaaslan, bugün Ermeni Paskalya bayramını kutlamak için arkadaşlarıyla birlikte kiliseye geldiklerini söyledi. Karaaslan, "Daha önce de gelmiştik, ancak bu törene ilk kez katılıyoruz ve merak ediyorduk" diye ekledi.

Rahime Karakaş ise, babasının da Ermeni olduğunu belirterek, "Paskalya bayramı için buraya geldim. Bu bayram, eğlence, barış ve paylaşımın birleştiği güzel bir etkinliktir" şeklinde konuştu.

Ayinden sonra konuklara geleneksel çörek ve boyalı yumurta ikram edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar