Türkler bu hafta en çok LUNA'yı aradı: İşte merak edilen o liste

Türkler bu hafta en çok LUNA'yı aradı: İşte merak edilen o liste
Dünyada kripto piyasasının en canlı olduğu ülkelerden birisi olan Türkiye'de 'altcoin' olarak tabir edilen kripto paralar ilgi çekmeye devam ediyor. Bitcoin ve Etherium dışında özellikle sürpriz kovalayan yatırımcıların ilgisini çeken altcoin'ler için ilginç bir liste paylaşıldı. Türk yatırımcıların bu hafta en fazla aradığı 9 altcoin belli oldu. İşte o liste...

TÜRKLERİN EN ÇOK ARADIĞI 9 ALTCOIN BELLİ OLDU!

Kripto para piyasası, geçen haftanın Terra (LUNA) ve UST olaylarını üzerinden atmaya devam ederken Bitcoin 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Bu sırada yatırımcılar hala Terra fiyat hareketlerini merak ediyor gibi gözüküyor. Türk yatırımcıların, veri platformu CoinGecko’da en çok aradığı altcoin projeleri ise oldukça dikkat çekti.

ZİRVEDE LUNA YER ALDI

CoinGecko’ya göre, bir haftalık süreçte Türk kullanıcılar en çok Terra''yı (LUNA) aradı. Listede, Terra ekosisteminin algoritmik stablecoin’i olan UST de yer alıyor. Bilindiği üzere bu iki altcoin, geçtiğimiz iki hafta boyunca sert düşüşleriyle gündeme geldi. Derin kayıplarının arkasında, ABD dolarına 1:1 oranında sabit olması gerekirken 1 doların oldukça aşağısına inen UST yer alıyordu. Yatırımcıların en çok araştırdığı coin’ler ve coin’ler hakkındaki kısa bilgileri aşağıda görebilirsiniz:

Terra (LUNA): Stablecoin’leri kullanan bir Blockchain protokolüdür.

Green Satoshi Token (GST): GST, eğlenceli sosyal öğeler ve oyunlaştırma tasarımına sahip bir Web 3.0 yaşam tarzı uygulaması olan STEPN’in oyun tokenıdır.

Bitcoin (BTC): En büyük ve ilk kripto para birimidir.

Step App (FITFI): Fitness’a odaklı metaverse ve NFT platformunun tokenıdır.

TerraUSD (UST): Terra Blockchain’inin merkeziyetsiz ve algoritmik stablecoin’idir.

Treasure Under Sea (TUS): TUS, madencilik, yağmalama ve ödünç verme şeklinde oyunu oynayarak kazanılan oyun içi para birimidir. TUS yalnızca oyun yoluyla elde edilebilir.

STEPN (GMT): STEPN, Solana Blockchain’indeki GameFi öğelerine sahip, kendine özgü bir yaşam tarzı uygulamasıdır ve kullanıcıların hareketi ile birlikte para kazanmalarını sağlar. Kullanıcılar, yürürken, koşarken veya koşarken oyun içi para kazanmak için kullanabilecekleri NFT spor ayakkabı satın alırlar.

Radio Caca (RACA): RACA NFT pazaryeri, Metamon Island metaverse’ü gibi ekosistemlerin arkasındaki tokendır.

FEG (FEG): FEG Token, Ethereum ve Binance Smart Chain (yeni adıyla BNB Chain) üzerinde merkezi olmayan bir işlem ağıdır.

ICHI (ICHI): ICHI, ichi.org topluluğu ve platformunun yönetim tokenıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar