Rostov'daki Rus ordusu karargâhını ele geçiren Wagner lideri açıklama yaptı

Rostov'daki Rus ordusu karargâhını ele geçiren Wagner lideri açıklama yaptı
Rus paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin, dün akşam saatlerinde Rusya ordusuna başkaldırdığını duyurdu. Rostov’daki Rus ordusu karargâhını ele geçiren Wagner lideri açıklamada bulundu.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında aktif rol alan Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasında ipler koptu.

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, dün akşam Rusya ordusuna başkaldırdığını ilan etti. Rostov’daki Rus ordusu karargâhını ele geçiren Wagner lideri açıklama yaptı.

Açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

“Saat sabahın 7.30’u ve havaalanına da kontrol eden Rostov merkezli Rus ordusunun genel merkezindeyiz. Görev için havaalanını kullanması gereken uçaklar bir sorun olmadan görevlerini yerine getiriyorlar. Uçaklarımızın bizi değil Ukraynalıları vurması için gerekli tüm önlemleri aldık ve kontrol bizim elimizde. Genel merkez her zaman ki gibi normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Herhangi bir problem yok, herhangi bir subay tutuklanmadı. Birileri Wagner’in yüzünden ön cephede işlerin aksadığını söylese eğer bilin ki ön cephede işler aksamıyor. Çok fazla toprak kaybettik ve kaybettiğimiz askerlerin sayısı resmi rakamların 2-3 katı, size TV’de sunulan şeyler söylediklerinden 10 kat az. Günlük kayıplarımız 1000’in üzerinde. Bunların içinde ölüler, yaralılar, kayıplar, hainler var. Bu insanlar savaşmayı reddettikleri için hin değiller çünkü başka şansları yok. Genelkurmay ise bizim geldiğimizi duyunca burayı terk etti ve kaçtı. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar