Konvoyun ucu bucağı yok! Wagner Moskova'ya çok yaklaştı

Konvoyun ucu bucağı yok! Wagner Moskova'ya çok yaklaştı
Rus paralı asker grubu Wagner'ın darbe girişimi sonrası Rus Ordusunun duruma nasıl müdahale edeceği merak konusu oldu. Tüm dünyanın gözü Rusya'ya çevrilmişken, Wagner asker grubuna ait bir konvoyun Moskova'ya ilerlediği iddia edildi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Rusya'nın paralı ordusu Wagner ile ordu arasında ipler koptu. Wagner ordu tarafından kamplarının vurulduğunu öne sürdükten sonra Ukrayna topraklarından Rusya'ya geçtiğini açıkladı. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya meydan okuyarak, Rusya ordusuna başkaldırdığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner'in başlattığı darbe girişimi sonrası bu sabah ilk kez kameraların karşısına geçip karşılarında olan herkesi 'hain' olarak ilan etti.

Rusya Ordusu ve Wagner arasında ne olacağı merak edilirken Gazeteci Nevşin Mengü’nün sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Wagner grubunun Moskova’ya doğru yola çıktığı görüldü. Mengü, paylaştığı görüntülere ilişkin, “Wagner konvoyunun Moskova’ya 6 saat uzaklıktaki Voronezh’e ilerlediği iddia ediliyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar