Uzmanlardan şaşırtan sene sonu dolar tahmini: Yılbaşında göreceği seviyeyi açıkladılar

Uzmanlardan şaşırtan sene sonu dolar tahmini: Yılbaşında göreceği seviyeyi açıkladılar
Remzi Özdemir, Selçuk Geçer ve İslam Memiş, sene sonu için dolar tahmininde bulundu.

YILBAŞINDA DOLARIN GÖRECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADILAR

Ekonomik koşullar, yüksek enflasyon ve döviz krizi ile boğuşan Türkiye’de sene sonu ekonomik tablonun ne kadar kötüleşeceği yönünde. Fed’in baskıları ve diğer uluslararası etmenler, dolar/TL kurunun yukarı yönlü hareketinin başlıca sebepleri

Ekonomistler bu konjonktürde, sene sonu için dolar tahmininde bulundu. Remzi Özdemir, Selçuk Geçer ve İslam Memiş, yılbaşı için dolar hakkında açıklama yaptı. 

Uzmanar şunları söyledi:

Remzi Özdemir: “Dolar kuru için bir değerlendirme yapacak olursak Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 60’a yükselterek aslında mesajı verdi. Enflasyon artacaksa dolar kuru da yükselecek. Bunun kaçınılmaz son olduğunu artık sokaktaki 13 yaşındaki çocuklar bile biliyor. Merkez Bankası yüzde 60 enflasyon beklentisi ile aslında yıl sonunda dolar kuru 22 TL olacak dedi"

Selçuk Geçer: “Sene sonu dolar tahmini için uzman ekonomist, ‘5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor. Bekleyin görün bakalım’ dedi.”

İslam Memiş: “2 grup var. Biri dolar 30-40 lira olacak diyor. Diğeri 10 lira olacak. Yahu siz akıllı insanlarsınız. Bugün ki ekonomik koşullarda nasıl dolar 10 lira olur? Buna nasıl inanırsınız! Buna inanmanız için enflasyonun 20 olması lazım. Kiranın 3 bin değil bin lira olması lazım. 10 Lira olacakmış! Beklersin."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar