İslam Memiş, 'Bu yaşanırsa dolar düşer' dedi: Gerileme hareketine şahitlik edebiliriz!

İslam Memiş, 'Bu yaşanırsa dolar düşer' dedi: Gerileme hareketine şahitlik edebiliriz!
Dolar kurun 18 sınırlarını inip çıkarken İslam Memiş’ten önemli bir değerlendire geldi. Memiş, “Dolar kurunda bir geri gelme hareketine şahitlik edebiliriz” dedi.

İSLAM MEMİŞ: GERİLEME HARKETİNE ŞAHİTLİK EDEBİLİRİZ!

Altın ve ekonomi piyasaları İslam Memiş, dolar kuru hakkında bir değerlendirmede bulundu.

İslam Memiş, “Dolar kuru şu anda 17,96 TL civarında fiyatlanıyor. Serbest piyasalarda dolar kuru 18,01 TL’den işlem görüyor. Haftayı 18 TL seviyesinin altında tamamlayan bir dolar kuru ile karşı karşıyayız. Bence oldukça yüksek bir seviyeyi görüyoruz. Dolar kurunun gerçek fiyatlaması bu olmamalı” açıklamasını yaparak şunları aktardı:

‘BİR GERİLEMEYE ŞAHİTLİK EDEBİLİRİZ’

“Dolar kurunda bir köpük görüyorum ve aman dikkat diyorum. Dolar kurunda düşüş yönlü tersine bir hareket olabilir. Bu kısa vadeli öngörümdür. Yılın kalan bölümünde dolar kurunda yeni zirveleri konuşacağız. Ancak Ağustos ayı içerisinde dolar kurunda bir geri gelme hareketine şahitlik edebiliriz. Dolar kurun fiyatlamanın oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.”

‘MÜMKÜNÜ VAR MI?’

“Daha öncesinden açıklamıştım. Temmuz ve Ağustos ayları tatil aylarıdır ve piyasalarda yükselişler beklemiyordum. Ancak Eylül ayından itibaren çok hareketli piyasalarla karşı karşıya kalacağız. Artan jeopolitik riskler ve bazı ekonomik sorunlar piyasaları şekillendirecek. Bundan dolayı ben o aylara işaret ediyorum ve Eylül ile Ekim ayına dikkat diyorum. Dolar kuru o aylarda yeni bir yükseliş hareketine başlayabilir. Bakıyorsunuz birisi çıkıp diyor ki dolar kuru 10 TL’ye düşecek. Böyle bir durumun ekonomi gerçekleri ile mümkünü var mı? Diğeri çıkıp dolar kuru 40 TL olacak diyor. Yahu ülke olarak biz iflas mı açıkladık ki dolar kuru 40 TL olsun. Ekonomik sorunlar yaşayabiliriz ama o kadar da değil. Yıl sonunda dolar kuru 20 TL – 21 TL seviyesinde olacaktır. Bunun üstünü veya altını gerektiren bir durum olursa onu yorumlarız ama şu anda buna dair elimizde bir veri yok.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar