Hande Fırat'ın "Devriamber" sergisi açıldı

Hande Fırat'ın "Devriamber" sergisi açıldı
Gazeteci Hande Fırat'ın resim, heykel, yerleştirmeler ve dijital eserlerden oluşan 'Devriamber' sergisi açıldı.

Ankara'da gerçekleşen özel bir etkinlikle Gazeteci Hande Fırat'ın "Devriamber" isimli resim ve heykel sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Cumhuriyet Müzesi bünyesinde yer alan Sığınak Kültür Sanat mekânında açılan sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleşti.

Sergiye, Türkiye'nin çeşitli alanlarında görev yapan üst düzey devlet yöneticileri ve siyasi isimlerin yanı sıra, basın ve sanat dünyasından birçok önemli isim katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu gibi isimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, gazeteci Hande Fırat okudu.

Serginin açılışında duygusal anlar yaşanırken, Fırat, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve desteklerini esirgemeyen arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Fırat, serginin anlamını da açıklayarak, "Bu sergi, babalarını kaybeden tüm kız çocuklarına, özellikle de kendi kızıma ve anneme ithaf edilmiştir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise serginin toplumda kültür ve sanatın önemini vurguladığını belirtti. Sanatın toplumsal zenginlik ve birliktelikte önemli bir rol oynadığını dile getiren Bakan Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri gibi etkinliklerle kültür ve sanata erişimi kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hande Fırat'ın eserleri, tuval üzerine çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan tablo ve heykellerden oluşuyor. Sergi, 25 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar