Polis helikopterine lazer tutan kişiye 91 bin lira ceza

Polis helikopterine lazer tutan kişiye 91 bin lira ceza
Maltepe'de gerçekleştirilen "Huzur İstanbul" uygulamasında, polis helikopterine lazer tutan bir kişiye 91 bin 236 lira ceza kesildi.

Huzur İstanbul uygulamasında ilk aşamasında, 9 park ve bahçe, 14 kahvehane, 203 otomobil, 44 motosiklet ve 1074 kişi ekipler tarafından detaylı bir şekilde kontrol edildi. Bu kontroller sırasında 1 adet kurusıkı tabanca, 20 fişek ve 0,5 gram narkotik madde ele geçirildi.

Ayrıca, yoklama kaçağı 7 kişi hakkında işlem yapıldı, 14 sürücüye ise toplamda 145 bin 943 lira idari para cezası kesildi.

İkinci aşamada ise ekipler tarafından 1035 kişi kontrol edildi. Bu kontrollerde 2 kurusıkı tabanca, 60 fişek ve yaklaşık 5 gram narkotik madde ele geçirildi. 16 araç sürücüsüne ise toplamda 119 bin 461 lira idari para cezası uygulandı.

Maltepe Dragos sahilinden toplu olarak uygulama noktalarına geçen ve dron ile görüntülenen polis ekiplerine, ikinci aşamada polis helikopteri de eşlik etti. Ancak, uygulama sırasında polis helikopterine lazer tuttuğu tespit edilen Cengiz I'ya "Sivil Havacılık Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla 91 bin 236 lira idari para cezası uygulandı. Bu ceza, uygulama kapsamında yapılan denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar