Piyasa uzmanı Devrim Akyıl canlı yayında yatırımcıları uyardı: Altın ve gümüşte büyük patlama olacak

Piyasa uzmanı Devrim Akyıl canlı yayında yatırımcıları uyardı: Altın ve gümüşte büyük patlama olacak
Altın ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik sürerken, piyasa uzmanı Devrim Akyıl, altın ve gümüş fiyatlarında patlama olacak diyerek önemli uyarılarda bulundu.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Altın piyasası için kritik veri olan FED ve Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. FED geçtiğimiz gün faizleri 5,25 - 5,50 aralığında sabit bırakırken Merkez Bankası ise 500 baz puan artırarak yüzde 30 seviyesine çıkardı.

FED faiz kararı hakkında konuşan Devrim Akyıl dolar endeksini güçlendirme çabasında olduklarını, stagflasyon olgusunu yenemediklerini söyledi.

Akyıl, "Orada anlaşıldı ki bu enflasyonu yenemiyor. Yenemedikçe de faiz artırmaya devam etmek zorunda kalacak. Ama piyasa da o kadar durgunluğa doğru veriler gelmeye başladı ki onu da yaptığı anda durgunluğu değil depresyonu tetikleyebilir. Çok büyük bir borç sorunu var o borcu çevirmenin maliyeti faizler arttıkça daha da artıyor" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKALARI ALTIN TOPLUYOR

Amerika'nın gelecek sene 10 trilyon dolar paraya ihtiyacı olduğunu ve Çin'in sürekli tahvil sattığını söyleyen Akyıl, "Dolayısıyla dönüp dolaşıp rezerv para sorunu gündeme gelmeye devam ediyor. Bunu niye altın konusunda anlattım? Çünkü Doğu Merkez Bankaları yatırım yapacak enstrüman kalmadığı için artarak fiziki altın almaya devam ediyorlar" dedi.

"ALTINDA VE GÜMÜŞTE ÇOK BÜYÜK PATLAMA OLACAK"

Sözcü TV'de Ebru Baki'nin programında altınla ilgili konuşan Akyıl, "Altın bugünden yarına hemen uçacak kaçacak diyemem ama altının geri çekilmeleri benim için halen alış fırsatı. Belki şu son dolardaki yükseliş son bir alım fırsatı daha verebilir 1900 dolarlar benim için önemli seviye. 1900'ün üzerinde kaldığı sürece, 1910'da da zaten 200 günlük ortalaması var, onun üstünde kaldığı sürece bir sorun değil, yatay devam ediyor. Ama 1948 dolar aşıldığı anda altında gümüşte çok büyük bir patlama olacak. Yani yılların birikimi var orada" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar