Elindeki avucundakiyle hisse alanlar bu tarihe aman dikkat! Borsada büyük alım olacak

Elindeki avucundakiyle hisse alanlar bu tarihe aman dikkat! Borsada büyük alım olacak
Borsa geçtiğimiz günlerde yaklaşık 8300 seviyelerinden 7660 seviyelerine kadar geriledi. Son iki günü alıcılı açan BIST 100 yavaş yavaş toparlanırken yatırımcıların gözü kritik ekonomik verilere çevrildi. Ünlü ekonomist Barış Soydan, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası önemli bir uyarıda bulundu.

Yatırımcılar Merkez Bankası faiz kararını beklerken gazeteci Soydan olası faiz artırımı veya düşüşünde borsada, endekslerde oluşacak hareketleri anlattı.

Borsada geçtiğimiz günlerde Bank Of Amerika'nın 2 milyar 680 milyon TL'lik büyük mal alımı yaptığını belirten Soydan, psikolojik direncin 8000 seviyesi olduğunu söyledi.

BORSA DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Medyata.com'dan İlknur Salih'in haberine göre, borsada satışların hızının kesildiğini belirten Soydan, "Bu haftanın kritik noktası perşembe günü Merkez Bankasının faiz kararının açıklanacağı gün. Merkez Bankası eğer sürpriz bir faiz artırımına giderse yani beklentilerin üzerinde bir faiz artırımı yaparsa banka hisselerinin olumsuz etkiler çünkü elindeki kağıtların değeri düşecek ve genel olarak kredi faizlerindeki yükseliş onların işlerini olumsuz etkileyebilir bilançolarını bozabilir. Ve sadece banka hisselerinin değil piyasada genel faiz seviyesinin yükselmesi borsaya yeni bir rakip çıktı algısına yol açar" dedi.

"BORSA RAKİPSİZ YATIRIM ENSTRÜMANIYDI"

Açıklamalarına devam eden Soydan, "Borsa biliyorsunuz yakın bir zamana kadar faiz çok düşük olduğu için rakipsiz yatırım enstrümanıydı. Şimdi faiz yükseliyor, yüzde 50'ye kadar geldi. Merkez Bankası faizleri beklentilerin üzerinde artırırsa önümüzdeki dönemde TL mevduat faizlerinin daha da yükseldiğini görürüz. İşte bu da borsada bozulmaya perşembe günü yol açabilir. Ama eğer beklentiler dahilinde artırıma gidersek şuan beklenti biliyorsunuz 500 baz puan, o zaman borsaya alış gelebilir, büyük olasılıkla gelir. Hatta o senaryoyla yarın borsada alım yapanlar da olabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar