Piyasa Kahini İslam Memiş, gram altında beklediği seviyeyi açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş, gram altında beklediği seviyeyi açıkladı
Piyasa Kahini İslam Memiş, dolar, euro ve altın piyasalarında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Piyasa Kahini İslam Memiş, Borsa İstanbul’un 8464 puanda olduğunu belirterek, “Borsada 80 şirketin halka arz olmak için sırada beklediğini biliyoruz. Bu da borsanın uzun vadede olumlu bir görünüme sahip olduğunu gösteriyor. Ancak kısa vadede teknik olarak kar satışları yaşanabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden borsada şimdilik beklemedeyim” dedi.

Dolar endeksinin 106’nın altında olduğunu söyleyen Memiş, “Dolar endeksi yükseldikçe dolar dünyada değer kazandı. Dolar TL kurunda ise 28 lira seviyesini bekliyorum. Bu hafta 27.78’e kadar çıktı ama sonra geri geldi. Yıl sonunda ise 29.70 lira olmasını öngörüyorum” diye konuştu.

Euro TL kurunun da toparlandığını ifade eden Memiş, “Euro tarafında sağlam yükselişler için ayın 15’inden sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Elimde TL varsa dolar yerine euro almanın daha mantıklı olduğunu söylemiştim. Bu hafta da euroyu tavsiye ettim. Euro dolar paritesinde de yıl sonunda yukarı yönlü bir hareket bekliyorum” ifadelerini kullandı

Altın piyasasında ise ons altının 1810 dolara kadar gerilediğini hatırlatan Memiş, “Bu düşüşler iki hafta daha sürebilir ama 1860 doların altındaki fiyatlar alım için fırsat veriyor. Ons altında 1800 dolar destek seviyesi olarak görülüyor. Ons altında toparlanma zayıf ama 1880 doları aşarsa yükselişleri görebiliriz. Ons altında her düşüş alım için bir fırsat olarak görülmeli. Altın şu an değerinin altında ve ucuz duruyor” şeklinde konuştu.

Gram altının ise 1695-1703 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, “Gram altında ons altındaki düşüşler çok etkili olmuyor çünkü dolar TL kurunda yukarı yönlü bir baskı var. Gram altında 1700 liranın altındaki fiyatlar çok iyi alım fırsatları sunuyor ve bu yılın son alım fırsatları olabilir. Bu hafta gram altını 1700 liranın altından alanlar çok şanslıydı. Bankadan 1637 liraya aldığını söyleyenler de oldu ama bozdururken de 1550 liradan geri alındığını unutmamak lazım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar