Piyasaların Kraliçesi Hatice Kolçak'tan yatırımcılara hayati uyarı: Bunu yapan paraya para demeyecek

Piyasaların Kraliçesi Hatice Kolçak'tan yatırımcılara hayati uyarı:  Bunu yapan paraya para demeyecek
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, ABD Merkez Bankası'nın sıkı para politikası nedeniyle altın fiyatlarında dalgalanmanın yaşandığı bu dönemde, elinde gram altın bulunduranların hemen adım atmaları gerektiği konusunda dikkat çekici bir uyarı yaptı.

Ekim ayı itibarıyla altın fiyatları düşüşe geçti. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım kararının ardından gram altın 1.625 TL'ye kadar geriledi. Çeyrek altın ise 2.673 lira seviyesine düştü. Bu durum, yatırımcıları altın fiyatlarının geleceği hakkında düşündürmeye başladı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu. Kolçak, özellikle altın sahiplerine önemli bir adım atmalarını öneriyor.

8 EKİM 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı: 1.624,96 TL

Gram altın satış fiyatı: 1.625,44 TL

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

Çeyrek altın alış fiyatı: 2.745,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 2.789,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış fiyatı: 5.508,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 5.577,00 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 10.981,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 11.120,00 TL

ALTIN KAHİNİ UYARDI: GRAM ALTINI OLAN HEMEN BUNU YAPSIN

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki düşüşleri değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Gram altın fiyatlarının geleceği hakkında beklentilerini paylaşan Kolçak, elinde gram altın bulunduranların dikkatli olmaları konusunda uyardı ve şunları söyledi:

"Ons altın yukarı çıkıp geri geldi. ABD'den gelen verilerden kaynaklı bir durum bu. Ons altında çok büyük değişime sebep olacak bir şey yok şu an. Gram tarafında dolar yerinde duruyor. Bu nedenle çok büyük bir hareket yok. Satış yerine alım fırsatı oluşturuyor.

3-4 ay içinde gram ve borsa tarafında iyi seviyelere gelindi. Elinde TL olanlar için gram ya da borsa alınabilir. Kısa vadede değil ama. Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar