Pilot uçağı düşürmeye çalışmıştı! İddiası herkesi şoke etti!

Pilot uçağı düşürmeye çalışmıştı! İddiası herkesi şoke etti!
Alaska Havayolları’na ait uçağı düşürmeye çalışmakla suçlanan pilot Joseph D. Emerson, uyuşturucu kullandığını ve "inanılmaz uykusuz" olduğunu söyledi. Emerson, rüya gördüğünü öne sürerken “Uyanmak istediğim için acil durum kolunu çektim” iddiasında bulundu.

ABD'de izinde olan pilot Joseph D. Emerson, önceki gün Alaska Havayolları'nın 2059 sayılı uçuşu sırasında uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklanarak, 83 kez “cinayete teşebbüsle” suçlandı.

Insider’ın mahkeme kayıtlarından aktardığına göre 80 yolcu bulunan uçakta görev yapan bir mürettebat, Emerson'ın uçağı düşürme girişimini hava durumuyla ilgili gündelik bir sohbetin hemen ardından gerçekleştirdiğini söyledi.

emerson.jpeg

“İYİ DEĞİLİM” DEYİP KOLU ÇEKMEYE ÇALIŞTI

Belgelere göre Emerson, bu sırada “İyi değilim” dedi ve uzanıp yangın söndürme sistemini çalıştırmayı denedi. Aynı anda pilotlardan birisi Emerson'ın bileğini tuttu, diğer pilot da acil durum ilan etti.

Pilot o anları “Emerson başta direndi, 25-30 saniyelik fiziksel müdahalenin ardından hızla sakinleşti” diyerek anlattı.

“BENİ HEMEN KELEPÇELEMENİZ GEREKİYOR”

Emerson'ın uçuş görevlisine “Beni hemen kelepçelemeniz gerekiyor, yoksa durum kötü olacak” ve “Her şeyi mahvettim, herkesi öldürmeye çalıştım” ifadelerini kullandığı kayıtlara geçti.

Görevliler, Emerson’ı bileklerinden bağlayıp uçağın arka kısmına oturttular. Bu sırada uçak Portland Uluslararası Havaalanı'na acil iniş gerçekleştirdi.

emerson21.jpeg

“UYUŞTURUCU KULLANDIM”

Mahkeme belgelerine göre Emerson, halüsinojen mantar kullandığını ve 40 saattir uyumadığını söyledi. Rüya gördüğünü zannettiğini ifade eden pilot, “Uyanmak istediğimi sandığım için acil durum kapatma kolunu çektim” iddiasında bulundu.

Emerson, sorgulaması sırasında “Yaptığımı itiraf ediyorum. Bana yöneltmek istediğiniz hiçbir suçlamaya karşı çıkmıyorum” dedi.

PİLOTLARIN ARKASINDAKİ KOLTUKTAYDI

Emerson, kokpitte kaptan ve yardımcı pilotun hemen arkasında oturuyordu. ABD’de pilotların görev dışında evlerine dönerken veya gelecekteki bir uçuşlarına hazırlık için kokpitte bir koltuğa oturmasının standart bir uygulama olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar