Yolcu olarak uçağa binen pilot, uçağı düşürmeye çalıştı

Yolcu olarak uçağa binen pilot, uçağı düşürmeye çalıştı
ABD’de izinde olan pilot David P. Emerson’ın Alaska Havayolları’na ait bir uçağı düşürmeye çalışmaktan tutuklandığı bildirildi. Emerson 83 defa cinayete teşebbüs ile suçlanıyor.

Alaska Havayolları'ndan yapılan açıklamaya göre izinli olan 44 yaşındaki pilot David P. Emerson, 2059 sayılı uçuşa bindi. Washington'dan Kaliforniya'ya giden uçağa binen pilot, kaptan ve yardımcı pilotun arka tarafında yer alan koltuğa oturdu.

Havayolları, Emerson'ın bu sırada “uçağın motorlarının çalışmasını bozmaya çalıştığını” ancak başaramadığını bildirdi. Bu sırada Emerson, mürettebat tarafından bir eylem düzenleyemeyecek konuma getirildi.

Uçak kayıtlarına göre bir pilot Hava Trafik Kontrol Bürosu'na olayı şu ifadelerle anlattı:

“Burada motorları kapatmaya çalışan bir adam var. Şu anda arkada, bir problem çıkarıyormuş gibi görünmüyor.”

Şüphelinin yakalanmasının ardından uçak, Portland'a iniş yaptı. Gözaltına alınan David P. Emerson'a 83 kez cinayete teşebbüs suçlaması yöneltildi. Uçakta 80 yolcu ile 3 kişilik kabin ekibinin bulunduğu belirtildi. Emerson’ın ne zaman mahkemeye çıkacağı bilinmiyor.

fotoram-io-16.jpg

“KARAKTERİNE AYKIRI”

Pilotu tanıyan bir uçuş kulübünün başkanı, nazik bir aile babası olarak tanımladığı Emerson için “Bu karakterine çok aykırı. Bu delice” dedi.

ABD'de pilotların görev dışında evlerine dönerken veya gelecekteki bir uçuşlarına hazırlık için kokpitte bir koltuğa oturmasının standart bir uygulama olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar