Pazar akşamı dolarda ilginç gelişme! 24 lirayı gören telefondan banka hesaplarına ulaştı

Pazar akşamı dolarda ilginç gelişme! 24 lirayı gören telefondan banka hesaplarına ulaştı
Milyonlarca yatırımcı ve birikim sahibinin döviz kurlarını takip etmek için en sık kullandığı adres Google, bu akşam saatlerinde dolar/TL paritesini 24 liraya düşürdü. Yatırımcılar büyük bir paniğe kapılırken, gerçek daha sonradan ortaya çıktı.

Türkiye'de dolar kurunun Türk lirası karşısında anlık olarak sert yükselişler yaşaması, milyonlarca vatandaşın gün içerisinde birçok kez dolar/TL paritesini takip etmesine yol açıyor.

DOLAR KURUNU YENİDEN 4 LİRA DÜŞÜRDÜLER

Dolar kurunun takip edilebileceği yüzlerce internet sitesi bulunmasına karşın, milyonlarca kullanıcının ilk adresi Google tarafından yayımlanan dolar/TL kuru olmakta. Son olarak 30 Eylül'de dolar kurunu 4 lira birden düşüren Google, bu akşam saatlerinde de pariteyi 24.14 lira olarak gösterdi.

dolar3.jpg

ACEMİ YATIRIMCILAR PANİK SATIŞI YAPTI

Geçtiğimiz düşüşe nazaran, daha az bir panik ortamı yaşanmasına karşın milyonlarca yatırımcı, aniden düşen kur karşısında şaşkınlığa kapılırken, acemi yatırımcılar ise ellerindeki birikimi satarak paritenin gerçek değerinde düşüş yaşanmasına neden oldu.

Türkiye'de 21 Aralık 2021 tarihinde açıklanan KKM, dolar kurunu aniden 8 lira birden düşürmüştü. Bu nedenle birçok yatırımcı, ani kur inişlerinde "Hükümet tarafından yeni bir karar mı alındı?" şeklinde panik olarak, ellerindeki değer kaybını önlemek için bir an önce satış yapma yoluna gidebiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar