Bu işte bir tuhaflık var...Borsa İstanbul yatırımcıları şaşkın! Protesto edilen şirketin hisseleri 5 günde yüzde 14 yükseldi

Bu işte bir tuhaflık var...Borsa İstanbul yatırımcıları şaşkın! Protesto edilen şirketin hisseleri 5 günde yüzde 14 yükseldi
İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonları sonrasında Türkiye'de boykot çağrılarının en üstüne yazılan şirketlerden biri, geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da en çok yükselen hisse olarak kayıtlara geçti.

Peş peşe yaşanan halka arzların ardından rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail vatandaşlarına yönelik saldırılarıyla başlayan bir aylık süreçte sert düşüşler yaşadı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik haftalarca süren ağır bombardımanı ve geçtiğimiz hafta başlattığı kara harekatı bölgede yaşanan paniği daha yukarı çıkarırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tepkisi ile BIST100 endeksi 7 bin 400 puanın altına düşerek peş peşe devre kesici uygulamasına maruz kalmıştı.

BOYKOTLARIN ARDINDAN O HİSSE REKOR YÜKSELDİ

Türkiye'de İsrail'e destek verdikleri iddiası ile birçok uluslararası kuruluş için boykot kampanyası düzenlenirken, boykot listelerinin başında gazlı içecek markası olan Coca Cola yer almıştı. Türkiye'deki tepkilerin ve ısrarlı boykot çağrılarının ardından borsa yatırımcısını şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Borsada işlem gören Coca-Cola İçecek A.Ş. BIST100 endeksinin yatay hareketler sergilediği haftayı yüzde 14'lük yükselişle tamamlayarak tüm hisse senetleri arasında en büyük getiriyi sağlayarak yatırımcısının yüzünü güldürdü.

borsaistanbul2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar