Özgür Özel'in Parti Meclisi listesinde sürpriz bir isim

Özgür Özel'in Parti Meclisi listesinde sürpriz bir isim
CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel'in Parti Meclisi (PM) aday listesinde sürpriz bir isim yer aldı.

Balyoz Kumpası mağduru emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Özgür Özel'in Parti Meclisi (PM) aday listesinde yer aldı.

Balyoz davası mağdurlarından olan Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Savunma Sanayii alanında uzmanlığı ile bilinmektedir. CHP içindeki PM listesinde yer alması beklenen Tümamiral Bağcıoğlu, partinin iç dinamiklerinde etkili bir konumda bulunabilir.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Özgür Özel'in PM aday listesinde dikkat çeken bir diğer özellik ise dengeli bir bölgesel dağılımı gözetmesi oldu. Anahtar listede bir dizi aktif il başkanının da bulunduğu ve il başkanlığı deneyimi olan 5-6 ismin Özel tarafından anahtar listede yer alacağı ifade edildi.

Ayrıca, Bilim Yönetim Kültür Platformu aracılığıyla belirlenen 12 ismin de Özel tarafından listeye eklediği aktarıldı. Bu isimler arasında, ekonomistler Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Prof. Dr. Volkan Demir, dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Ar-Ge Bölüm Başkanı Andaç Pamuk, emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, sanatçı Tolga Sağ, Çevre Mühendisleri Odası’nın eski başkanlarından Baran Bozoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komite üyesi eğitimci Dr. Armağan Erdoğan, yapay zeka alanında çalışmalarıyla tanınan avukat Gülşah Deniz Atalar gibi önemli isimlerin olduğu belirtildi. Ayrıca, akademisyenler Murat Kubilay ve Burak Cop'un da Özel'in anahtar listesinde yer alması bekleniyor.

YANKI BAĞCIOĞLU KİMDİR?

Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. Eğitim hayatına Tarsus Amerikan Koleji'nde başlayan Bağcıoğlu, daha sonra Deniz Lisesi'nde öğrenimine devam etmiştir. 1989 yılında Deniz Harp Okulu Makine Mühendisliği Bölümü'nden başarıyla mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından, Türk Deniz Kuvvetleri'nde uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu görevler arasında muhrip, fırkateyn ve hücumbotlarda branş subaylığı, bölüm amirliği gibi önemli pozisyonlar yer almıştır. TCG GEMLİK Fırkateyni'nde 2. Komutanlık ve TCG GÖKOVA Fırkateyni'nde Komutanlık gibi kritik görevleri üstlenmiştir.

Tümamiral Yankı Bağcıoğlu'nun deniz kuvvetleri kariyeri sadece saha görevleriyle sınırlı kalmamış, aynı zamanda Dz.K.K.lığı Harekat Şube Müdürlüğü, 2. Muhrip Filotillası Komodorluğu, Deniz Gözetleme K.lığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanlığı (eş zamanlı vekaleten İstihbarat Başkanlığı) ve Amfibi Görev Grup K.lığı (Foça Garnizon Komutanı) gibi farklı ve stratejik görevlerde de yer almıştır.

Ulusal ve uluslararası alanda deniz kuvvetleri çalışmalarında uzmanlaşmış olan Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, 3 yıl boyunca NATO Karargâhı'nda ve 10 yıl boyunca Deniz Kuvvetleri Karargâhı'nda görev yapmıştır. Uzun yıllar süren 32 yıllık meslek hayatının ardından, 30 Ağustos 2021 tarihi itibariyle Tümamiral rütbesiyle emekliye ayrılmıştır.

Yankı Bağcıoğlu, şu anda İzmir'de yaşamını sürdürmektedir ve evli, iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar