Pakistanlıların kaçırdığı Nepalli turistileri polis kurtardı

Pakistanlıların kaçırdığı Nepalli turistileri polis kurtardı
İstanbul'daki Pakistanlıların adı bir kez daha skandala karıştı. İstanbul Taksim'de caddede yürüdükleri esnada yanlarına yaklaşan Pakistanlı grup tarafından satır zoruyla alıkonularak tehdit edilen 4 Nepal vatandaşı, çeşitli işkencelere maruz kaldı. Kaçırdıkları kişilerin yakınlarından 10 bin Euro fidye istekleri öğrenilen Pakistanlı çete, polisin başarılı operasyonu ile yakalandı.

İSTANBUL'DA YAŞANDI: PAKİSTANLILAR TURİST KAÇIRDI!

İstanbul''daki düzensiz göçmen sorunu bir kez daha su yüzüne çıktı. Son zamanlarda yaşanan tacizlerin ardından bu kez de gruplar halinde gezen Pakistanlı bir grup, Nepal vatandaşı oldukları öğrenilen 4 kişiyi İstanbul''un en işlek caddelerinden birisinde rehin aldı. Alınan bilgilere göre olay, önceki gün saat 23.00 sıralarında Beyoğlu Taksim Meydanı’nda yaşandı. Nepal uyruklu arkadaşlar Nakul N., Chandramaya G., Laxmi T. ve Lal Bahadur C. meydanda dolaşmaya başladı. Bir süre sonra Nepallilerin yanına 6 Pakistan uyruklu şahıs yaklaştı. Nepallilere satır gösteren Pakistanlılar onları zorla alıkoyarak kaçırdı. Kaçırdıkları 4 arkadaşı Eyüpsultan''da yer alan bir eve götürdükleri öğrenilen Pakistanlı çetenin, burada şahıslara işkence yaptığı da öğrenildi.

AİLELERİNDEN FİDYE İSTEDİLER

Nepalli turistleri burada satır ve silah zoruyla 3 gün boyunca tutan bu kişiler, turistlerin ailelerinden 10 bin Euro istedi. Nepalli turistlerin aileleri bir taraftan istenen fidyeyi hazırlarken, diğer taraftan da polise haber verdi.

İhbarla birlikte harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü''ne bağlı ekipler, fidye teslimi sırasında şüphelilerden birini yakaladı. Yakalanan şüpheliden rehinelerin yerini tespit eden ekipler, adrese şok bir baskın düzenledi. Turistleri kurtarmak için operasyon düzenleyen polisin baskın anları kameralara yansıdı. Eve giren ekipler, şüphelileri kıskıvrak yere yatırırken, elleri bağlanan turistleri ise kurtardı. Ekiplerin evde yaptığı aramalarda silahların yanında çok sayıda satır ele geçirildi. 

TEŞEKKÜR ETTİLER


Kurtarılan Nepalli rehineler ve Pakistanlı 6 gaspçı, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Emniyette ifadeleri alınarak “gasp”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kasten yaralama” ve “ateşli ve bıçaklı silahlar kanununa muhalefet” suçundan adli işlemleri yapılan Ahmed A. (17), Hasan A. (35), Muhammed H. (25), Ali M. (21), Muhammed Ş. (30), Ali H. (16) ve Asma M. (23) adliyeye sevk edildi. Beyoğlu polisinin kurtardığı rehinelerin ise Türk polisine teşekkür ettiği öğrenildi. (İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar