Pakistan’da camiye bombalı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var!

Pakistan’da camiye bombalı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var!
Bombalı saldırıların sonunun gelmediği Pakistan’da yine bir cami hedef alındı. Bombalı saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken 90’dan fazla kişi yaralandı.

Pakistan''ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki bir camiye öğle namazı esnasında düzenlenen intihar saldırısında 19 kişi hayatını kaybetti, 90’dan fazla kişi yaralandı.

BİNANIN BİR KISMI ÇÖKTÜ

Yetkililer, yaralılardan 10’unun durumunun ağır olduğunu belirtirken, yüze yakın kişinin yaralandığı patlamanın ardından konuşan polis memuru Sikandar Khan, patlamanın çok sayıda insanın namaz kılmak için toplandığı camide meydana geldiğini söyleyerek "Binanın bir kısmı çöktü ve altında çok sayıda kişinin olduğu düşünülüyor" dedi.

Saldırıyı hiçbir grup üstlenmezken, Peşaver''de bulunan bir hastanenin sözcüsü Mohammad Asim, bazılarının durumu kritik olan 90 yaralı aldıklarını söyledi.

İslamabad Polisi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Peşaver’deki patlamanın ardından kente giriş ve çıkış noktalarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Keskin nişancılar önemli liman ve binalara konuşlandırıldı. İslamabad Başkent Polisi, termal görüntüleme özelliği ile donatılmıştır. Seyahat ederken kimlik belgelerinizi yanınızda taşıyın. Polis kontrolleri sırasında iş birliği yapın” denildi.

İMRAN HAN SALDIRIYI KINADI

Pakistan eski Başbakanı İmran Han, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı. Han, “Peşaver Camii''nde namaz sırasında polis hatlarına düzenlenen terörist intihar saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dualarım ve taziyelerim kurbanların ailelerine gidiyor. Artan terörizm tehdidiyle mücadele etmek için istihbarat kaynaklarımızı geliştirmemiz ve polis güçlerimizi uygun şekilde donatmamız zorunludur” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar