Koca Beşiktaş'ı bu hale nasıl getirdin Ahmet Nur Çebi? Tansu Sarı, çöküşün hikayesini yazdı

Koca Beşiktaş'ı bu hale nasıl getirdin Ahmet Nur Çebi? Tansu Sarı, çöküşün hikayesini yazdı
Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş, öne geçtiği mücadeleden 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ın son haftalarda aldığı üst üste mağlubiyetleri Günboyu spor yazarı Tansu Sarı değerlendirdi.

AHMET NUR ÇEBİ'NİN ESERİ


Yönetimsel çalkantılar yaşayan Beşiktaş; Antalya deplasmanında Gaziantep maçıyla yakaladığı çıkışı sürdürmek amacındaydı..

Siyah-beyazlılarda cezalı Amir Hadziahmetovic'in yerine Tayfur Bingöl görev yaparken; Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Omar Colley, Emrecan Uzunhan, Tayyip Talha Sanuç ve Emrecan Bulut yoktu..

Kaleci Mert Günok, Valentin Rosier, Jackson Muleka ve Ante Rebic yedekler arasındaydı..

Ev sahibi Antalyaspor'daysa Gerrit Hoffmann ve Güray Vural kadroda yoktu.. Sam Larsson ve Sander van de Streek'in yedekler arasında olması Güney temsilcisinin üretmesini engelliyordu..

Kırmızı-beyazlılar ilk yarıda Zymer Bytyqi ile kaleyi bulamazken; konuk Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın uzaktan vuruşunu kaleci Helton Leite kornere çeldi..

Siyah-beyazlılarda Tayfur Bingöl'ün kafa vuruşu direkten dönerken, ilk yarının son anlarında Salih Uçan'ın sağ taraftan ortasında uyuyan Antalyaspor savunmasında Veysel Sarı ofsaytı bozunca arka direkte ayak koyan Cenk Tosun; Beşiktaş'ın soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitmesini sağlıyordu..

İkinci yarıda Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz; stoper Eric Bailly'nin yerine sağ bek Valentin Rosier ile başlarken golü de kalesinde gördü..

Sağ taraftan hızlı gelişen Antalyaspor atağında Sagiv Jehezkel'in ortaya bıraktığı topa ceza sahası dışından Dario Saric'in sert vuruşu Beşiktaş filelerine gidince kırmızı-beyazlılar skora 1-1'lik eşitliği getirdi..

Valentin Rosier'nin oyuna girişiyle Beşiktaş'ta sol bek Bakhtiyor Zaynutdinov stoper mevkiine; maça sağ bek olarak başlayan Onur Bulut da sol bek pozisyonuna geçti..

Dakikalar 50'yi gösterirken bu kez Zymer Bytyqi'nin Beşiktaş savunmasının arkasına attığı topta Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu gereksiz bir yere kalesinden çıkınca Sagiv Jehezkel'den çalımı yedi ve İsrailli yıldızın boş kaleye vuruşuyla ev sahibi Antalyaspor 1-0'lık yenilgiden 2-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Beşiktaş dağılmıştı.. Dakikalar 57'yi gösterirken Antalyaspor'da sağ kanattan Bünyamin Balcı'nın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Sagiv Jehezkel; önce Salih Uçan'dan, ardından Valentin Rosier'dan sıyrılıp kaleci Ersin Destanoğlu'nun soluna enfes bir şut çıkardı ve ev sahibi ekip 3-1'lik üstünlükle farkı 2'ye çıkardı..

Kısa sürede yediği 3 golün şokunu atlatamayan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Burak Yılmaz bu kez Tayfur Bingöl'le Alex Oxlade-Chamberlain'i kenara alıp Ante Rebic ve Jackson Muleka'yı sahaya sürdü..

Aslında Alex Oxlade-Chamberlain'i orta sahanın ortasında kullanmak varken Burak Yılmaz İngiliz yıldızı neden sol kanatta kullandı anlamak zor...

Antalyaspor kalecisi Helton Leite Bakhtiyor Zaynutdinov'un kafa vuruşunu karşılarken; Beşiktaş kalesi de Ramzi Safuri'nin serbest vuruşunda topun üst direkten dönmesiyle büyük bir gol tehlikesi daha yaşadı..

Sam Larsson ve Sander van de Streek'i oyuna alan Antalyaspor'un patronu Nuri Şahin; Ramzi Safuri ve Zymer Bytyqi'yi kenara alarak orta sahada topun daha çok kendisinde kalmasını istiyordu... Ancak kalelerinde golü gördüler

Dakikalar 80'i gösterdiğinde rakibi Bünyamin Balcı'dan sıyrılan Ante Rebic sol taraftan içeri çıkardı, Veysel Sarı'dan önce topa ayak koyan Jackson Muleka Beşiktaş adına skoru 3-2'ye getiren golü attı..

Antalyaspor'da Adam Buksa'nın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, Beşiktaş'ta genç Demir Ege Tıknaz'ın vuruşu kaleyi bulmayınca siyah-beyazlılar maçtan 3-2 mağlup ayrılarak bir darbe daha yiyordu...

Beşiktaş'ta ilk yarının en iyilerinden olan Eric Bailly'nin sakatlığı mı vardı yoksa taktiksel bir değişiklik miydi bilemiyorum ancak eğer bu değişiklik Burak Yılmaz'ın keyfine göre yapılmış bir hamleyse Kara Kartal'ı darmadağın etti..

Stoper Eric Bailly çıkacaksa neden Jean Onana girmez de sağ bek Valentin Rosier oyuna girer şaşkınlık verici..

Bu değişiklik yüzünden savunmadaki 3 futbolcunun yeri değişti ve kaçınılmaz hüsran geldi..

Beşiktaş'ın bu hale gelmesinin başlıca sebebi takımın adeta içini boşaltarak başarısızlığa zemin hazırlayan ve hala adaylığını açıklayamayan Başkan Ahmet Nur Çebi'dir...

3 maymunu oynayan Futbol Şube Sorumlusu Emre Kocadağ'ın Başkan Adaylığı mı dediniz?

Eğer adaylığını koyacaksa kongre üyelerinin karşısına sütlaç ve ropdöşambır ile çıkmayı unutmasın...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar