Özgür Özel’den Erdoğan’a Hatay tepkisi: Yazıklar olsun

Özgür Özel’den Erdoğan’a Hatay tepkisi: Yazıklar olsun
CHP lideri Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay'da KİPTAŞ tarafından yeniden inşa edilen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma töreninde konuştu. Özel, yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde depremden zarar gören ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından yeniden inşa edilen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu törende yaptığı konuşmada, "6 Şubat, ülkemizin unutulmayacak günlerinden biri. Hiçbir vatandaşımızın unutulduğunu hissetmemesi gerekiyor. Acıyı paylaşmak için buradayız. Gerçekten hisseden vatandaşlarımız var. Buna kulaklarımızı tıkamak, başka yönlere dönmek hiçbir kamu görevlisine yakışmaz. Biz yöneticiler ve siyasetçiler olarak en fazla ders çıkarmamız gereken kişileriz" ifadelerini kullandı.

aa-20240206-33628838-33628833-chp-genel-baskani-ozel-hatayda-1.jpg

İmamoğlu, depremin ardından yapılan çalışmalara da değinerek, "AFAD tarafından Hatay ile görevlendirildiğimizden bu yana 16 milyon İstanbullumuz adına sorumluluğumuzu yerine getirmek adına çalışmaya devam ediyoruz. Asla bir şahıs ve parti adına yapmadık ve böyle tanımlamayız. 90 bin İBB çalışanının dostluğunu iletmek için buraya geldik." şeklinde konuştu.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A DEPREM TEPKİSİ

Özel, AKP iktidarının, 79 yıllık süre içinde, Cumhuriyet hükümetlerinin topladığı toplam verginin 4 katına denk gelen 3 trilyon dolar topladığına değinerek “Ayrıca, bir önceki deprem için olan, ‘Deprem Vergisi’ diye bildiğimiz, adına sonra ‘Özel İletişim Vergisi’ denilen vergiyle birlikte, 40 milyar dolarlık deprem vergisi tahsil etmişlerdi. Ve depreme karşı hazırlık yapmak için, dile kolay 21 yıl; öyle 21 gün, 21 ay değil, 21 yıldır iktidardaydılar. Ve ellerinde inanılmaz bir kaynak vardı. Ama işe, gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikleyerek başlamışlardı. Kaynakları; depreme karşı dirençli kentler yaratmak için, gerçek anlamda bir kentsel dönüşüme harcamak yerine, bambaşka yerlere harcadılar ve tam 8 kez imar affı çıkardılar. Çıkardıkları imar aflarından aldıkları 26 milyar lirayı bile deprem için harcamadıkları, kurulan komisyonların raporlarında açıkça ortaya çıktı” diye konuştu.

ozgur.jpg

“650 BİN KONUT VERECEĞİZ DEDİLER 18 BİN 19 KONUT VERDİLER”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin, özellikle ilk 3 gününde hükümet ve kurumları kaynaklı yaşanan sorunları anlatan Özel, iktidarın vatandaşlara verdiği, “650 bin konutu 1 yılda depremzedelere vereceğiz” vaadi hakkında konuştu.

“15 Mart gelince, ‘650 bin konutun 319 binini, 1 yılın sonunda vereceğim’ dediler. Ve bugün itibarıyla -bugün 1 yıl bitti- 18 bin 19 konut vermiş durumda. Bugün verilen konut sayısı, toplam konut ihtiyacının yüzde 2,7’si” diye konuşan Özel, konuşmasının devamında şunları söyledi:

-Halen daha sevdiklerinin mezarına kavuşamamış naaşlarına kavuşamamış depremzedeler var. Ve bir yandan da Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Hatay'da sarf ettiği sözler üzerinden, aslında hepimizin bildiği, ama belki bir çocuk, ‘Kral çıplak’ der de görünür derken, kralın çırılçıplak karşımıza çıkıp, kendini ifşa ettiği o manzaralar…

-Diyor ki kral, ‘Merkezi yönetimle’ diyor, ‘Benim sarayımla’ diyor, ‘Yerel yönetim’; kendi gözünde derebeyliği, kendi yolladığı uç beyi, ‘Uyum içinde’ olmazsa diyor -elini böyle yapıp- ‘Hizmet gelmez’ diyor.

-Sonra bakıyor Hataylıların gözünün içine, ‘Geldi mi’ diyor. ‘Gelmedi’ diyor. ‘Mahsun kaldınız’ işte diyor. ‘Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim. Vermezseniz, yine etmeyeceğim’ diyerek… Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Yazıklar olsun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar