Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ''korkunç'' diyerek açıkladı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ''korkunç'' diyerek açıkladı
Artan döviz kurları sonrasında sessizce harekete geçen hükümetin, döviz satmak dışında yeni müdahale yöntemleri üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Pek çok ekonomistin gündeme getirdiği 'enflasyona dayalı tahvil' ihtimalini yorumlayan Demirtaş, bu kararın yürürlüğe konması ile bankalarda para kalmayacağını söyledi.

İLK KEZ BÖYLE UYARDI: YAPMAYIN, BANKADA PARA KALMAZ!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Mayıs ayına girilmesi ile yeniden yükselişe geçen döviz kurlarını değerlendiren Demirtaş, hükümetin atmaya hazırlandığı bir adımın ise felaket senaryosu olacağını iddia etti.

''KORKUNÇ'' DİYEREK UYARDI

Hükümetin, doların yeniden kontrolsüz şekilde yükselmesi üzerine harekete geçeceği düşünülürken, hükümete yakın kaynaklardan enflasyona dayalı tahvil ve süper bono kulisleri gelmeye devam ediyor.

Ekonomi yönetiminin alacağı enflasyona dayalı tahvil kararını değerlendiren ekonomist Demirtaş, atılacak bu adım için, ''''TUIK’in rakamlarına güven daha da azalır. İnsanlar birikimlerini bankalara ve şirketlere koymak yerine bu tahvile koyarlarsa off off'''' dedi.

Özgür Demirtaş''ın paylaşımı şu şekilde:

Enflasyona dayalı tahvil fikri korkunç yanlış bir fikir. 1) TUIK’in rakamlarına güven daha da azalır. 2) İnsanlar birikimlerini bankalara ve şirketlere koymak yerine bu tahvile koyarlarsa off off Allah aşkına 100-200 yıl önce temeli atılmış Ekonomi bilimini ters yüz etmeyin.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar