Özgür Demirtaş'tan ekmek için korkutan uyarı! 10 TL olacak

Özgür Demirtaş'tan ekmek için korkutan uyarı! 10 TL olacak
Sosyal medyada oldukça büyük bir kitleye sahip olan Özgür Demirtaş BDDK’nın son kararını da değerlendirdiği videosunda ekmeğin fiyatının 10 TL’ye çıkacağını iddia etti.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN EKMEK İÇİN KORKUTAN UYARI!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş geçtiğimiz haftanın son işlem gününde BDDK’nın döviz varlığı 15 milyonun üstünde olan şirketlerin Türk Lirası kredisi kullanmalarını yasaklama düzenlemesini yorumladı. Özgür Demirtaş BDDK’nın bu hamlesinin Türkiye’ye ekonomik açıdan büyük zarar getireceğini ileri sürdü.

Demirtaş, 1.26 milyon takipçisinin bulunduğu Youtube kanalından ekmek fiyatının 10 TL olacağını ileri sürdü.

Demirtaş, “900 bin küsur Dolar üzeri döviz bulunduran şirketlere kredi verilmeyecek ifadesiyle BDDK’nın aldığı kararı yorumlarken “Ben regülatörlerden bir kez daha rica ediyorum. Bu kararı bir kez daha inceleyin. Bu karar Türkiye’nin çıkarına değil. Bu karar kısa vadede dolar/TL’yi tutmak için çıkarılmış bir karar gibi gözüküyor. Bu karar sağlıklı bir karar değil. Matematiksel olarak doğru bir karar değil. Optimal değil” uyarısında bulundu.

"EKMEK 10 LİRA OLACAK"

Ekonomi yönetiminin 10 yıl boyunca aldığı kararları eleştiren Demirtaş, "Bakın 10 yıldır alınan kararlar, Türkiye’nin çıkarına kararlar olsaydı TL bu kadar değer kaybeder miydi? Faiz bu kadar artar mıydı? Enflasyon bu kadar artar mıydı? Ekmek 5 lira olur muydu? Ben size söylüyorum 10 lira olacak. Demek ki o kararlar da yanlışmış, bu karar da yanlış" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar