Özgür Demirtaş asgari ücrete gelecek zammın tarihini açıkladı

Özgür Demirtaş asgari ücrete gelecek zammın tarihini açıkladı
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete yıl sonu olmadan ikinci zammı beklediğini açıkladı.

UZMAN İSİM ASGARİ ÜCRETE GELECEK ZAMMIN TARİHİNİ AÇIKLADI

Demirtaş, asgari ücrete yıl sonu olmadan ikinci zammı beklediğini söyleyerek zammın "Yaz ortası ya da sonbaharda" olacağını iddia etti.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gündemdeki asgari ücret tartışmalarına ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Asgari ücrete yıl sonu olmadan ikinci zammı beklediğini ifade eden Demirtaş, tarihte verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi asgari ücret zammı için Aralık ayını işaret etmişti. Demirtaş, Erdoğan''ın açıklamasına rağmen yaz ya da sonbahar aylarında asgari ücrete zam yapılacağını söyleyerek "Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş''ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

1) Sayın Cumhurbaşkanı zamanı Aralık’dır demişken benim başka bir tahmin yapmam baştan yanılmama yol açabilir. Sonunda kendileri karar verecek. Yine de şu anda bilinmese bile ben Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz…

2) Her ne kadar gündemimizde Asgari ücret artışı yok dense de ben yaz ortası, sonbahar gibi asgari ücrete bir zam daha yapılacağını, ilk başta her zamanki gibi sevinileceğini ama Kış geldiğinde o zammın da eriyip gideceğini, alım gücünün daha da düşeceğini düşünüyorum…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar