Fatih Portakal tek tek saydı: AKP'de görevden alınacak isimler belli oldu

Fatih Portakal tek tek saydı: AKP'de görevden alınacak isimler belli oldu
Gazeteci Fatih Portakal, "Bayramdan sonra AK Parti'de bir Erdoğan operasyonu olacak" diyerek Erdoğan'ın görevden alacağı kişileri tek tek açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde aldığı mağlubiyetle sarsılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Türkiye genelinde 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti konumuna geriledi. Seçim sonuçları, parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şok ederken, parti içinde bazı bakanların, genel başkan yardımcıların ve il başkanları görevden alınacağı da iddia ediliyor.

"Bayramdan sonra AK Parti'de bir Erdoğan operasyonu olacak" diyen gazeteci Fatih Portakal, 3-4 bakanın görevden alınacağını belirtti.

Görevden alınacak il başkanları için isim veren Portakal'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili kesin cümleler kurması da dikkat çekti.

"TEMZİLİK OPERASYONU OLACAK"

Seçim sonuçlarını Cumhur İttifakı açısından 'hezimet' olarak yorumlayan Portakal, şunları söyledi:

"Kulağıma gelen bilgiler şu: 3-4 bakan gidici. 3-4 bakan gidecek ama hangi bakanlar olduğunu öğrenemedim. Mehmet Şimşek yok aralarında onu söyleyeyim. Bu seçim kaybettiren bakanlar olabilir. İşte Aile Bakanı vardı, kendi kentinde başarılı olamadı. Adalet Bakanı olabilir. Kastamonu'da Tarım ve Ormancılık Bakanı vardı o olabilir. Ama ben sadece 3-4 bakan ismi duydum ve o bakanların isimlerini duymadım. Bir de Genel Başkan yardımcılarından da bazıları alınacakmış. Onların da isimlerini duymadım ama böyle bir temizlik operasyonu olacak.

"BAY BAY DİYECEKMİŞ ERDOĞAN"

“Esas isim verebileceğim yere geldik” diyerek iki isim veren Portakal, “İki isim: İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan” dedi.

Bu iki ismin görevden alınmalarına kesin gözüyle bakıldığını aktaran Portakal, “Genel Başkan Yardımcıları da bir iki tane isim söylendi ama ondan çok emin değilim. O yüzden vermeyeceğim. Şimdi onlar düşünsün artık. Hakan Han Özcan ve Osman Nuri Kabaktepe'ye 'bay bay' diyecekmiş Erdoğan. Duyduğuma göre böyle ve bunun da bir hesabının sorulması gerekiyor zaten. Yani bu hesap sorulmadan geçiştirilecek bir şey değil. Ortada bir hezimet var. 2024 seçimleri ve 2019 seçimlerinin mutlaka bir hesabının verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KURUM VE ALTINOK'A ELEŞTİRİLER

Seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak katılan ve mağlup olan Turgut Altınok’un da emekli olması gerektiğini düşünen Portakal, “Kendisi siyaseti bırakmalı” dedi.

Portakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum için ise şunları söyledi:

“Murat Kurum genç bir isim ama yeteneksiz bir isim olduğu ortaya çıktı. Bundan sonra yanlışlıkla filan bakan da yapılmasın. En azından kalibresi öğrendik. Kabiliyetini de öğrenmiş olduk."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar