Anaokulundan lise sona kadar: Özel okullardan depremzede öğrencilere burs!

Anaokulundan lise sona kadar: Özel okullardan depremzede öğrencilere burs!
Özel okullar 10 ilde 31 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremden etkilenen öğrenciler için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Buna göre deprem bölgelerinden gelen öğrenciler ikinci dönemde yüzde 100 bursla misafir öğrenci olarak kabul edilecek.

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. MEB uzaktan eğitime geçildiğini açıkladı.  misafirogrenci.org sitesinde yer alan habere göre özel okullar depremden etkilenen öğrenciler için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Pazar gecesi itibariyle 1302 okul, 11 bin 230 kontenjan var. Sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Proje için oluşturulan sitenin ana sayfasında haritadan yaşayacakları şehri seçecek depremzede aileler, özel okulların oluşturduğu kontenjanlardan, yemek ve kitap dahil hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek. Platformun yalnızca aracı olduğu sosyal sorumluluk projesi, anaokulundan 12''ye kadar temel eğitimin ve liseyi kapsıyor. Velilerin başvuru için doğrudan okulla iletişime geçmesi gerekiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar