Özbekistan'dan gelen Erdoğan'a bir türlü sorulamayan soru

Özbekistan'dan gelen Erdoğan'a bir türlü sorulamayan soru
Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krizin yankıları sürerken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Özbekistan’dan dönen Erdoğan gazetecilere hangi açıklamayı yaptı?

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Yargıtay yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında krizin yankıları sürerken gözler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Taşkent’te yapılan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nin ardından Erdoğan Özbekistan’dan ayrıldı. Erdoğan'ı Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve eşi Nurgül Bekar ile bazı yetkililer uğurladı.

Uçakta bulunan gazetecilerden ise Erdoğan ile ilgili hiçbir açıklama gelmedi. Akıllara ise “Erdoğan bu kez açıklama yapmadı mı?” sorusu geldi.

Bütün Türkiye’nin konuştuğu konu ile ilgili gazeteciler Erdoğan’a soru yöneltmedi mi?

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı Davası'nda mahkum olduktan sonra 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde milletvekili seçilen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi, hak ihlali kararı verdi.

AYM kararının uygulanmasıyla beraber İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'nin uygulayarak Atalay'ı serbest bırakması beklenirken yerel mahkeme dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay'da olduğunu belirterek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

8 Kasım'da ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay’ın mahkumiyet kararını onayan bir önceki kararın doğru olduğunu belirterek, AYM'nin ihlal kararına uymayı reddetti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anaysa Mahkemesi’nin "Anayasa’yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını" belirterek, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yönelik karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar