CHP'li milletvekillerinin meclis nöbeti başladı: TBMM'de Yargıtay protestosu

CHP'li milletvekillerinin meclis nöbeti başladı: TBMM'de Yargıtay protestosu
CHP lideri Özgür Özel'in, Yargıtay'ın AYM kararı sonrası çağrı yaptığı TBMM'de toplantı gerçekleşmemesi üzerine CHP Grubu Meclis'te protesto gerçekleştirdi.

Yagıtay'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ÇAĞRI

Kararın ardından dün olağanüstü toplantı düzenleyen CHP'de Genel Başkan Özgür Özel, bugün için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a yargı kararına dair Meclis'i olağanüstü toplaması çağrısında bulundu.

zgur-ozel.jpg

Saat 17.00'de olağanüstü toplanacağı bildirildi ancak Özgür Özel, toplantının gerçekleşmeyeceğini belirterek "TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" dedi. Bunun üzerine CHP'li vekiller meclis sıralarında oturarak eyleme başladı.

20 MİLLETVEKİLİ PROTESTO ETMEYE BAŞLADI.

CHP'de bugün nöbetçi olarak gönüllü olan 20 milletvekili meclis sıralarında oturup kapaklara vurarak Yargıtay'ın AYM ile ilgili kararını protesto etmeye başladı.

CHP'liler yarın sabah nöbeti başka bir grup milletvekillerine devredecek. Eyleme TİP milletvekillerinin de destek vermesi bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL EYLEME DESTEK VERECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 22.00'de TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin sürdürdüğü eyleme destek verecek ve çıkışta açıklama yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar