Son dakika... Erdoğan’dan Yargıtay’a destek! AYM’yi eleştirdi

Son dakika... Erdoğan’dan Yargıtay’a destek! AYM’yi eleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Yargıtay’a destek çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için gittiği Özbekistan’dan döndü.

Uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krize ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin AYM tarafından Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uymayarak, hak ihlali kararı yönünde oy veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması hakkındaki soruyu yanıtlayan Erdoğan, “AYM birçok yanlışları arka arkaya yapar hâle geldi” dedi.

Erdoğan, Meclis’in Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürmemesine yönelik eleştirilerde bulunarak Parlamentomuz bu konularda ağır hareket ediyor, birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için yurt dışına çıktılar” dedi.

aa-20231110-32780868-32780866-cumhurbaskani-erdogan-ozbekistan-donusu-ucakta-gazetecilerin-sorularini-yanitladi.jpg

“BU KARAR ASLA KENARA ATILAMAZ”

Yargıtay’ın yüksek mahkeme olduğunu inkâr edilemeyeceğini belirten Erdoğan “Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez” diye konuştu.

AYM’nin benzer kararları daha önce de verdiğini dile getiren Erdoğan, “Parlamentomuz da bu konularda ağır hareket ediyor. Birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için kaçtılar, yurtdışına çıktılar” dedi.

“PARTİMİZDEKİ ARKADAŞLAR DA YANLIŞ YAPIYOR”

Erdoğan “Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL SORUSU

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasına ilişkin gelen sorulara ise “Biz bay bay Kemal dedik. Dediğimiz oldu mu? Oldu. Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Sen de kaybedeceksin, öbürü de kaybedecek. Eğer bu parti Atatürk’ün partisiyse Atatürk’ün partisinde milli olmayan, yerli olmayan kimse barınamaz ve barınamayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi başına kimi getirirse getirsin değişmez, değişemez” yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar