Yargıda yetki tartışması TBMM’ye sıçradı! CHP eyleme başlıyor

Yargıda yetki tartışması TBMM’ye sıçradı! CHP eyleme başlıyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını duyurdu. Özel ayrıca, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başladığını da belirtti.

Yargıtay 3. Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını tanımamasına ilişkin yapılması planlanan TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmayacağı duyuruldu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla bugün Yargıtay'ın kararını görüşmesinin toplanması beklenirken, CHP lideri Özgür Özel’den konuya ilişkin açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı paylaşımda, Kurul'un toplanmayacağını belirterek, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim" ifadelerini kullandı.

CHP EYLEME BAŞLIYOR

CHP'nin TBMM’de eyleme başlayacağını duyuran Özel, şunları söyledi: "Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz"

ekran-alintisi.webp

ÖZEL KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştüğünü ve TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmasını talep etmişti. Kurtulmuş da gün içerisinde kurulun toplanması için çağrı yapacağı cevabını vermişti. Özgür Özel, Kurul toplantısına CHP adına katılacağını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın başvurusu üzerine hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararına uymadı. Yargıtay, kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay kararının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletvekilleriyle bir araya gelerek, "Karar elbette Can Atalay'ı mağdur eden bir karardır. Ancak kararın hedefindekiler Can Atalay'la sınırlı değildir. Can Atalay kararı örneği ile anayasayı hiçe sayma, anayasaya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir" diyen Özel, "Karar sadece Can Atalay'ı değil Hatay halkını, tüm seçmenleri, TBMM'nin kurumsal yapısını, Anayasa Mahkemesi üyelerine had bildirmeye kalkmakta ve kendilerini milli iradenin üzerinde görmektedirler. Karar Meclis'e karşı darbe girişimidir" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar