Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Oyunda tüm tuşlara aynı anda basmak!

İnternette oyun oynayan çocuklar oyunu kaybedeceğini anlayınca telaş içerisinde bütün tuşlara aynı anda basıyor ve oyunu içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Şu anda iktidarın da yaptığı olay budur. Telaş içinde seçim telaşı ve kaybetme korkusuyla tüm tuşlara aynı anda basmış görünüyor.

EYT, asgari ücret, memur ve emeklilere yapılacak zamlar, Ekrem İmamoğlu''na yapılanlar, yine İBB hakkında terör soruşturması, KKM''yi bir yıl uzatmak, seçim öncesi hemen her konuda fatura indirimine gitmek, Kürt oylarını alabilmek adına Selahattin Demirtaş''a özel ayrıcalıklar sağlamak, 6''lı Masa dağıldı dağılacak diye yaygara koparmak, her seçim öncesi bulunan doğal gaz müjdesi, kaynağı belli olmayan yabancı ülkelerden ülkemize gelen dövizler,  her türlü pisliklerine rağmen cemaat ve tarikat mensuplarına gösterilen hoşgörü ve benzeri birçok konu…

2018 seçim öncesi Sayın Erdoğan ''seçim kaybetsek bile EYT konusunda bir düzeltme yapmayı düşünmüyoruz. Tutturmuş erken emeklilik diye. Emekli olacak sonra kendisine ikinci bir iş bulacak. Yok öyle. Avrupa''nın en müreffeh ülkeleri olarak bilinen Finlandiya ülkelerini örnek gösteriyordu ve onlar erken emeklilik nedeniyle battılar'' diye yanlış bir bilgi sahibi idi aynı zamanda.

Ne oldu? Bu U dönüşü neden dersiniz?

U dönüşünü Sayın Devlet Bahçeli çok iyi bildiği bir konu olduğu için, belki de Sayın Erdoğan''a sufleyi Bahçeli vermiş olabilir mi? Bu da nereden çıktı demeyin. Sayın Devlet Bahçeli henüz Cumhur İttifakı''nın küçük ortağı olmadan önce kavgada dahi söylenemeyecek ağırlıkta sözlerle Sayın Recep Tayyip Erdoğan''a ve AKP''lilere saldırıyordu. 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek kendisine ve partisine bir çıkış yolu olarak gördü ve geçmişte AKP''ye ve Sayın Erdoğan''a söylediği sözler bir anda unutuldu ve adeta kanki oldular. Hatta bizim ittifakımız ''pazara kadar değil mezara kadar'' demişti Sayın Bahçeli. Ben de bir yazımda oldu olacak MHP''yi kapatın ve AKP''ye kaydınızı yaptırın diye yazmıştım. Şunu da yazmıştım. Ben MHP''ye oy verecek olsam neden aslı dururken suretine oy vereyim ki; gider AKP''ye oyumu veririm diye yazmıştım. Diyeceğim o ki; Sayın Bahçeli U dönüşünü, kıvırmayı, çark etmeyi iyi bilir. İnanmayanlar sosyal medyada dönen videolara bakabilirler. Sayın Bahçeli''nin geçmişte söyledikleri ve Cumhur İttifakı''na girdikten sonra söylediklerini bir kolaj haline getirmişler ve sosyal medyada yayına vermişler. Belki de birçoğunuz o videoyu görmüşsünüzdür.

Geçelim…

İktidar 2023 seçimlerini kazanmak adına tüm tuşlara basmış durumda. Ben geçmişte birkaç defa daha yazmıştım. İktidar seçimi kesin kaybedeceğini hissettiği anda OHAL ilan eder ve seçimi en kötü ihtimalle bir yıl erteleyebilir diye yazmıştım. Hatırlatalım. MİT Başkanı Hakan Fidan bir konuşmasında Suriye''yle savaş çıkarmak çok kolay demiş ve şöyle devam etmişti; ''Sınırdan Suriye tarafına geçer ve iki füze gönderirsin al sana savaş sebebi''. Fidan''ın bu sözleri basına da yansımıştı. Olabilir. Gayet makul bir öneri idi. Geçmişte Bolivya Devlet Başkanı bu yolu denemişti.

Haber şöyle idi.

2016 yılında, Son 25 yılın şiddetli kuraklığı ile mücadele eden Bolivya''da Devlet Başkanı Morales tarafından OHAL ilan edildi.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, bir basın açıklaması yaparak ulusal ve yerel yönetimlerin kuralık nedeniyle ''olağanüstü hâl'' ilan edildiğini bildirdi. Evo Morales bu OHAL''i bahane ederek seçimi bir yıl ertelemişti. Neden olmasın?

Neden olmasın derken, olmalıdır anlamında demek istemiyorum. Olabilir anlamında söylüyorum. İhtimaldir. İnşallah olmaz. Ve 2023 seçimlerinin kazasız belasız, vatanımız ve milletimiz için hangisi hayırlı olacaksa öyle olmasını temenni ediyorum.

Ne mutlu Türk''üm ve Müslüman''ım diyene ve diyebilene...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları