Oyuncu Bahar Öztan hayatını kaybetti

Oyuncu Bahar Öztan hayatını kaybetti
Yeşilçam’ın ünlü ismi oyuncu Bahar Öztan (61), bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Bahar Öztan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 61 yaşındaki ünlü oyuncunun ölümü sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

BAHAR ÖZTAN KİMDİR?

11 Ağustos'ta İskenderun'da doğan Bahar Öztan, İstanbul'da büyüdü ve kısa sürede adını Türkiye'nin her köşesine duyurdu. Elidor Reklamı ile ekranlara adım atan sanatçı, daha sonra sayısız reklam filminde yer aldı ve halkın gönlünde "Gamzeli Güzel" olarak yer etti.

Fotoromanlardaki başarısıyla da dikkatleri üzerine çeken Öztan, Çarli'nin Melekleri gibi dönemin popüler fotoromanlarında rol aldı. Kısa bir süre sonra sinema dünyasına adım atan sanatçı, "Şaşkın Milyoner" filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı ve Yeşilçam'ın en önemli oyuncularından biri haline geldi.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra sahne performanslarıyla da büyük beğeni toplayan Bahar Öztan, müzik çalışmalarıyla da tanınıyordu. İzmir Fuarı'nda Bülent Ersoy ve Seda Sayan gibi ünlü isimlerle konserler veren Öztan, yurt içi ve yurt dışında sahne çalışmalarına devam etti.

1991 yılında Bodrum'da butik otel işletmeye başlayan ve ardından evlenen Öztan, uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra 2007'de İstanbul'a döndü. Sinema ve dizi projelerinin yanı sıra müzik çalışmalarına da ağırlık veren sanatçı, sevenlerine unutulmaz eserler bırakmayı sürdürdü.

Halen formunu ve enerjisini koruyan Bahar Öztan, hayatı boyunca birçok projeye imza attı ve izleyicilerin kalbinde özel bir yer edindi. Onun kaybı, Türkiye sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar