Bahar dizisiyle reyting rekoru kırmıştı! Demet Evgar’ın oyunculuk kariyeri bakın hangi diziyle başlamış

Bahar dizisiyle reyting rekoru kırmıştı! Demet Evgar’ın oyunculuk kariyeri bakın hangi diziyle başlamış
Ünlü oyuncu Demet Evgar, son haftalarda izleyicilerin büyük ilgisini çeken Bahar dizisiyle adından söz ettiriyor. Oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Evgar'ın kariyerinin kökenleri bakın hangi diziyle başlamış.

Türkiye'nin önde gelen oyuncularından biri olan Demet Evgar, her projesinde dikkat çekmeyi başarıyor. Sahip olduğu üstün yetenekle her rolü benimseyen oyuncunun komedi alanındaki başarısı kadar dramatik rollerde de etkileyici olduğu biliniyor. Evgar, Bahar'daki performansıyla da büyük takdir topluyor.

s-55275a6b7b18761429f8440a61c54bd50ddd6555.webp

ÇİÇEK TAKSİ İLE OYUNCULUĞA ADIM ATMIŞ

Evgar, önceki başarılı projeleri arasında 7 Numara, Tatlı Hayat, Emret Komutanım, Avlu ve Alev Alev gibi diziler bulunuyor. Ancak, oyunculuğunu ilk sergilediği yerin Çiçek Taksi olduğu ortaya çıktı.

s-6b818a0af271194c557c30fa00a5dba4b011e2d6.webp

1995–2003 yılları arasında yayınlanan Çiçek Taksi dizisinde Safiye karakterini canlandıran Evgar, kariyerine bu unutulmaz rolle adım attı.

s-5df7fe72d45a845ecf4475cfa43e0b683a574caa.webp

DEMET EVGAR KİMDİR?

Manisa'da doğan ve Arnavut kökenli olan Demet Evgar, oyunculuk serüvenine 17 yaşında Afsem Tiyatrosu'nda başladı. İlk kez sahneye Ray Cooney'nin "Kaç Baba Kaç" oyunuyla çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra, konservatuvar yıllarında arkadaşlarıyla birlikte "Tiyatro Kılçık" adında bir topluluk kurdu ve bu toplulukta hem oyunculuk hem de oyun yazarlığı yaptı. Kenter Tiyatrosu'nda "Aşk Çemberi" adlı oyunda ve Tiyatro Kılçık'ta "Takanlar ve Takılanlar" ile "Ayşegül Hindistan’da" adlı oyunlarda rol aldı. 2009'da Mehmet Birkiye'nin yönettiği Kent Oyuncuları tiyatrosunda sahnelenen "Cimri" adlı oyunda "Elise" karakterini canlandırarak 2010'da 8. Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

Televizyon ve sinema kariyerine gelince, Evgar, "Aslı ile Kerem", "Bütün Çocuklarım" ve "Emret Komutanım" gibi televizyon dizilerinde rol aldı ve "Banyo" ile "Beyza’nın Kadınları" gibi sinema filmlerinde oynadı. Ayrıca 2007'de Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen Rock Müzikalleri'nde de rol aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün "Güneşi Gördüm" filminde "Havar" karakterini, 2010'da ise "Yahşi Batı" filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaştı. Ardından "Vay Arkadaş" filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte rol aldı.

Televizyon dünyasında "Zeynep Yıldırım" karakterini canlandırdığı "1 Erkek, 1 Kadın" adlı diziyle dikkatleri üzerine çeken Evgar, kısa süreliğine de olsa Özgü Namal'ın yerine "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programında jüri üyeliği yaptı. 2012'de manken Didem Soydan ile birlikte GQ dergisinin kapak sayfasına poz verdi. Türk sinemasının 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen "Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On'ları" projesi kapsamında Türk sinemasının en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri seçildi. 2017'de Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı "Aile Arasında" filmi 5,3 milyon seyirci tarafından izlenerek Türkiye'de en çok izlenen 10 film arasına girdi. 2018'de "Avlu" dizisiyle yeniden dikkatleri üzerine çeken Evgar, Ceren Moray, Kenan Ece, Şebnem Dönmez ve Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerle başrolde yer aldı. Son olarak 2020-2021 yıllarında Show TV'de yayımlanan "Alev Alev" dizisinde "Cemre" karakteriyle başrolde yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar