Otomobil devi Toyota bu markasını geri çağırıyor: 2 milyona yakın araç için kritik uyarı

Otomobil devi Toyota bu markasını geri çağırıyor: 2 milyona yakın araç için kritik uyarı
Otomotiv piyasasının dev markalarından Toyota, 1.9 milyon aracını servislerine geri çağırıyor. İşte detaylar...

Önde gelen otomobil üreticilerinden Toyota, geçmişte hava yastığı sorunları yaşadıktan sonra şimdi de akü problemleriyle uğraşıyor. Toyota, ABD'de bulunan yaklaşık 1.9 milyon RAV4 model aracını geri çağırdı. Bu geri çağırmanın, özellikle sert dönüşler sırasında hareket edebilen ve yangın riski taşıyan akülerin inceleneceği bir önlem olarak alındığı bildirildi.

rav1.webp

HANGİ MODEL YILINI KAPSIYOR?

Toyota, 2013-2018 model yılları arasındaki RAV4 araçlarını geri çağırdı. Firma tarafından yapılan açıklamada, bu modellerin bazılarının 12 volt akülerin diğerlerine göre daha küçük üst boyutlara sahip olduğu ve bu nedenle akü tutma kelepçesinin doğru şekilde sıkılamadığı, bu durumun akünün sarsılmasına yol açabileceği ve pozitif kutbun kelepçeye temas ederek kısa devre yapabileceği belirtildi.

r2.jpg

TARİH BELLİ OLDU
Bu nedenle söz konusu modellerde akü ve bağlantı parçalarının inceleneceği ve gerekli iyileştirmelerin yapılacağı açıklandı. Bu sürecin Aralık ayı sonuna kadar kullanıcılara duyurulacağı ifade edildi.

r3.jpg​​​​​​​

ARAÇLARDA DEĞİŞİM YAPILACAK

Marka, akü tutma kelepçesi, pozitif kutup başlığı kapağı ve akü tepsisi için iyileştirmelerin yapılacağını ve bunun da Aralık ayı sonuna kadar kullanıcılara duyurulacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar