Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Orman yangınları ve vicdansızlık

Yaz mevsimi geldi ama yangınlarla birlikte geldi. Hiçbir gün geçmiyor ki yurdumuzun herhangi bir noktasında orman yangınları haberi olmasın.

Orman yangınlarının birçok sebebi var elbette.

1- PKK’lılar tarafından çıkartılan kasıtlı orman yangınları

2- Anız yakma ve devamında çıkan yangınlar

3- Kupon arazi kazanmak için çıkartılan yangınlar

4- Dikkatsizce atılan sigara izmaritlerinden çıkan yangınlar

5- Piknik alanlarında bırakılan söndürülmeyen ateşlerden,

6- Ormanlık araziye atılan cam şişelerden çıkan yangınlar

Yangınlar genelde bu kategorilerde çıkıyor. Belki bu listeyi daha da uzatmak mümkündür. PKK’lıları anlıyorum. Onların çıkış gayeleri zaten bu ülkeye zarar vermek. Türkiye’ye ait olan her türlü mal ve hizmetleri engellemek onların birinci görevleridir.Bunlara karşı zaten gerekli tedbirler alınıyor. Benim asıl içimi acıtan asıl diğer orman yangınları türüdür. Daha çok Güney sahillerimizde kupon arazi elde edebilmek için çıkartılan kasıtlı orman yangınları ve dikkatsizce atılan izmaritler ve anız yangınları.

Sevgili okuyucularım. şahsen beni sadece Türkiye’de çıkan orman yangınları üzmüyor. Dünyanın hangi yöresinde çıkarsa çıksın orman yangınları da beni aynı oranda içimi sızlatıyor. Düşünsenize o yanan ormanlar hem ülkemizin hem de dünyanın nefes aldığı yerlerdir. Bu orman yangınlarında sadece asırlık ağaçlar değil, aklınıza gelebilecek her türlü hayvan, börtü böcekler de yanıp yok oluyor. Nesli tükenen endemik bitkiler ve hayvan türleri

Orman yangınları dur durak bilmezken bir de iktidarın birilerine rant sağlamak için vicdansızca kesilen ormanlarımız var. Günlerdir haber kanallarını ve haber sitelerini meşgul eden “Akbelen Ormanları” acımasızca kıyıma uğratılmaktadır. Akbelendeki olay yeni bir olay değil. Akbelen Orman köylüleri 2-3 yıldır hem hukuk mücadelesi veriyorlar, hem de gösteri ve etkinliklerle seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar. İktidar öyle acımasız ki, köylüler yürütmeyi durdurma kararı aldırmalarına rağmen hukuk ve kanun tanımayan kişiler Akbelen Ormanlarını kesmeye başladılar. Belki sizlerde görmüşsünüzdür. 95 yaşındaki ninenin ağaca sarılıpta ben bu ağaçları kestirmem deyişine hepimiz şahit olduk. Birileri rant elde edecek diye üstelik açacakları rezervler üç ile dört yılda biteceğini bildikleri halde bu ormanlara kıymak nasıl bir kafanın ürünüdür. Anlamakta ve anlatmakta zorluk çekiyorum. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bu nasıl bir aymazlıktır.

Fatih Sultan Mehmet ne demişti “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” demişti. Nereden nereye geldiğimizi sizler düşünün. Bir yanda orman yangınları, diğer yanda rant avcıları ormanlarımızı bir bir yok ediyorlar. Bırakın baş kesmeyi orman kesenler adeta ödüllendiriliyor bu ülkede. Ne günlere kaldık Yarabbi. Cenab-ı Allah sonumuzu hayır eylesin. Cenab-ı Allah bu orman düşmanlarına fırsat vermesin.

--------------

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları