Ömer Çelik'ten normalleşme açıklaması

Ömer Çelik'ten normalleşme açıklaması
AKP Sözcüsü Çelik MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu'nda Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade eden Çelik, "Operasyonu BM'nin 51. maddesine dayanarak yapıyoruz. Mehmetçiğin hedefine ulaşacağından şüphemiz yok" dedi.
Çelik''in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:
 
Mescid-i Aksa, Kudüs''ün kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Mescid-i Aksa dokunulmazdır. Bu saygı çerçevesinde davranıldığı zaman tüm bayramları kardeşçe ve barış içerisinde kutlamak mümkündür. Bu derece şiddet, elini kaldırıp hiçbir hareket yapmayan insanlara fiziken saldırmak... Bunlar kabul edilemez. Bütün bu şiddet eylemlerini kınadığımızı ifade ediyorum.
 
Cumhurbaşkanımız, sayın Abbas ile görüştü. Hassasiyetini bir kez daha ifade etti.
 
Bugün sabah itibariyle Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanarak Pençe Kilit Operasyonu''nu başlattı. Terör örgütünün hazırlıklarını tespit ettikten sonra düzenlenen bir operasyon.
 
NORMALLEŞME AÇIKLAMASI
 
Bugünlerde hep beraber normalleşmeyi hep beraber yaşıyoruz. Artık normalleşmenin daha çok göründüğü hissedildiği günlerdeyiz. Tabii ki eski halimize dönmedik ama o günlere doğru ilerliyoruz.
 
Eğer bugün biraz normalleşmeyi tadabiliyorsak bunun arkasında sağlık çalışanlarımızın çabası olduğunu unutmuyoruz.
 
UKRAYNA KRİZİ DEVAM EDİYOR...
 
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız 2053 lojistik planını açıkladı Türkiye''nin. Bu Türkiye''nin nasıl oyun değiştirdiğini ve geleceğe hazırlanan bir ülke olduğunun yepyeni örneği.
Ukrayna krizi devam ediyor. Buça''dan gelen görüntülerden sonra müzakerelerin aksadığı barışın umudunun azaldığı gibi bir tablo ortaya çıktı.
 
Atatürk''ün savaş zorunlu değilse bir cinayettir sözünün ne kadar doğru olduğu bir kere daha görülmüş oldu.
 
İstanbul''daki müzakere sürecinin desteklenmesi süreci çok önemlidir.
 
Donbas''ta çok daha can yakıcı günlerin gelebileceği görülmektedir. Rusya- Ukrayna arasındaki savaşı bitirse bile bu süreç pasif bir barış oluşturacaktır. Türkiye''nin şimdiden yürüttüğü müzakere süreci son derece kritik olacaktır. Rusya, ABD, AB tüm sürecin nasıl yönetileceğiyle ilgili.. Türkiye''nin çabası daha iyi anlaşılacaktır.
 
TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİNDE HASSAS NOKTA!
 
Daha yoğun ilişkilerin olduğu görülüyor. Ukrayna, Afganistan, Afrika, enerji güvenliği gibi pek çok konuda ortaklık geliştirebileceğimiz alan var. PKK/PYD unsurlarına ABD tarafından verilen destek sorun teşkil etmektedir. Kim oraya silah verirse versin o terör örgütü imha edilmeye devam ediyor. Bunun arakasındaki siyaseti görüyoruz. Kimsenin bu siyasetin yanında durmaması gerekir.
 
"HERKES GÜVENDE DEĞİLSE KİMSE GÜVENDE DEĞİLDİR"

30 Ekim 2021''de Roma''da Biden-Erdoğan görüşmesinde kararlaştırılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması resmen hayata geçti. Bir de F-16 meselesi var. Bakanlığımız 40 adet yeni F-16 uçak alınması ve 79 tanesinin seviyesinin yükseltilmesi için talepte bulundu. Heyet, bazı bazı incelemelerde bulundu. NATO müttefikleri arasında adı koyulmamış birtakım ambargoların olması mantıksızdır.
Birtakım sonuçların alınması yakın zamanda mümkün olacaktır. Herkes güvende değilse hiç kimse güvende değildir. Bütün NATO müttefikleri aynı anda güvende değilse hiçbir NATO ülkesi güvende değildir. 

FRANSA''DAKİ SEÇİMLER

Yakından takipteyiz. İç meseleleri bununla ilgili yorum yapmayacağım ama Müslüman ve göçmen düşmanlığının Avrupa''da bu kadar normalleşmiş olması Avrupa demokrasisini zehirleyen bir durum. bu aşırı sağın söylemlerine normal zamanlarda tavır alınmadığı için bunlar ortaya çıkıyor. Avrupa''nın çeşitli yerlerinde yapılan seçimlerde merkez sağ ve aşırı sağdan gelen adayların arasındaki oy farkının bu kadar azalmış olması herkesin düşünmesi gereken bir mevzudur. Bu durum bütün dünya için kötüdür. Bunu dünyanın daha çok düşünmesi gerekiyor. 

KÜLTÜR VE SANAT CAMİASIYLA İFTAR PROGRAMI

Kimlik siyaseti demokrasileri zehirleyen bir şey. Türkiye''de sanat alanında kimlik siyasetinde aşırı bir doz var. Ne zaman bu tip bir şey gündeme gelse entelektüel bir tartışmadan çıkıp siyaset tartışmasına dönüşüyor. Erdoğan, toplumun hemen hemen her kesimiyle iftar sofralarında bir araya gelmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın eskiden beri üzerinde durduğu eski bir gelenek bu...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar