Okullar açıldı, toplu taşıma araçları doldu taştı... Trafik kilitlendi

Okullar açıldı, toplu taşıma araçları doldu taştı... Trafik kilitlendi
Yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte haftanın ilk günü İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İstanbul'da yüz yüze eğitimin başlamasıyla trafikte yoğunluk yaşanıyor. 

Okulların açılması ve yer yer yağmurun etkisiyle İstanbul'da trafik yoğunluğu oluştu. Haftanın ilk iş günü sabah 8.30 sularında trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl ara verilen yüz yüze eğitime yeniden başlanması ile birlikte İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarından metrobüsler sabahın ilk saatlerinde tıklım tıklım doldu.

Yaz tatilinin bitmesi ile birlikte okulların da açılmasının da etkisiyle D-100 karayolunda saat 06.30'dan itibaren büyük yoğunluk görüldü.

Haramidere'den Avcılar ve Küçükçekmece yönüne araçlar yoğunluk nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Trafik zaman zaman durma noktasına geldi. 

Toplu taşıma araçlarının ilk gün saat 14.00'e kadar ücretsiz olması da trafik yoğunluğunu azaltmadı. Metrobüs seferleri arttırılırken, peş peşe araçların ilerlemesine rağmen bazı duraklarda yığılmanın önüne geçilemedi.

Yoğunluğun önüne geçebilmek için Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu yerine daha kısa mesafedeki Cevizlibağ seferleri de arttırıldı. Özellikle Avcılar'daki Merkez Üniversite Kampüsü durağında yolcular araçlara binmekte zorlandı.

(DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar