Hakim ve savcı yardımcılığı için yeni şart! Resmi Gazete’de yayımlandı

Hakim ve savcı yardımcılığı için yeni şart! Resmi Gazete’de yayımlandı
Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Hukuk Mesleklerine Giriş ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yeni düzenleme ile adli ve idari yargıda kariyer yapmak isteyen adayların, belirli şartlara sahip olmaları gerekiyor.

Yayımlanan yönetmelik, adayların hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına katılabilmek, avukatlık ve noterlik stajlarına başlayabilmek için öncelikle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olmaları gerektiğini belirtiyor.

Hukuk fakültesi mezunları için hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girmek, avukatlık ve noterlik stajlarına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında başarılı olma şartı getirilirken, hukuk bilgisine sahip olup siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim görmüş veya bunlara denkliği kabul edilen yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için ise idari yargı hakim yardımcılığı sınavına girmek için İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma koşulu getirildi.

EN AZ 70 PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK

Yılda iki defa nisan ve eylül aylarında gerçekleştirilecek olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ile yılda bir kez eylül ayında yapılacak olan İdari Yargı Ön Sınavı, belirli tarihler arasında ilgili adaylar için düzenlenecek. Sınavlarda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavlar, çoktan seçmeli en az 100 sorudan oluşacak ve yönetmelikte belirtilen konuları kapsayacak. Bu yeni düzenleme, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran ve 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan adaylar için geçerli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar