Kandilli Rasathanesi Müdürlüğüne yeni bir isim atandı

Kandilli Rasathanesi Müdürlüğüne yeni bir isim atandı
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel getirildi. Peki Nurcan Meral Özel kimdir? İşte detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine Jeofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel atandı.

Üniversite yetkililerinden alınan bilgilere göre, Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, sismoloji alanında doktora derecesini 1991-1996 yılları arasında Japonya Hokkaido Üniversitesi'nde tamamladı. Özel, akademik ve idari kariyeri boyunca uluslararası projelerde yer aldı ve Türkiye'deki deprem araştırma altyapısının gelişimine katkı sağladı.

kandilli-rasathanesi-mudurlugune-prof-dr-nurcan-meral-ozel-atandi-h1527322-11.webp

ALANINDA UZMANLAŞTI

Özellikle yer bilimleri alanında, Japonya ve Türkiye'nin ortak bilimsel ve operasyonel çalışmalarında önemli roller üstlenen Prof. Dr. Özel, jeofizik alanında yetiştirdiği 20'den fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 100'den fazla uluslararası yayına imza attı. Doğa olaylarının yüksek teknolojilerle izlenmesi konusunda uzmanlaşan Özel, uluslararası arenada tanınırlığını artırdı.

Aynı zamanda "UNESCO Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu" çatısı altında Türkiye'de tsunami uyarı hizmeti veren "KRDAE Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi"nin kurulmasına öncülük eden Özel, Birleşmiş Milletler'in nükleer silahların yasaklanması organizasyonunda da etkin rol aldı.

JAPONYA DEVLET NİŞANI'NA LAYIK GÖRÜLDÜ

Özel'in dünya çapındaki çalışmaları ve liderliği, 2017'de "Uluslararası Platformda Teknolojiye Damgasını Vuran Altı Kadın Lider" arasında yer almasıyla da takdir topladı. Bu yıl Japonya devlet nişanına layık görülen Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, başarılı kariyerinin bir ödülü olarak kabul ediyor.

Görev süresi tamamlanan Prof. Dr. Haluk Özener ise 9 yıldır Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar