Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan'ın uçağıyla Kıbrıs'a uçarken Milli Gazete'nin etkili kalemi AKP'yi yerden yere vurdu

Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan'ın uçağıyla Kıbrıs'a uçarken Milli Gazete'nin etkili kalemi AKP'yi yerden yere vurdu
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte KKTC'ye uçarken, Milli Gazete'nin yazarı Zeki Ceyhan da bugünkü köşesinden dikkat çeken bir yazı kalme aldı.

GÜNBOYU-ANALİZ

Erdoğan ile Asiltürk daha önceki görüşmesinden sonra Saadet Partisi'nde tartışma yaratırken, ikili arasındaki görüşmeden Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun oldukça rahatsız olduğu belirtilmişti. Öte yandan Asiltürk bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

Saadet Partisin'de sular durulmazken, Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, bugünkü köşesinden, "İktidar partisi AKP’nin içine girdiği “çöküş sürecinin” önüne bir türlü geçilemiyor" diye yazarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Ceyhan, "İktidar partisi AKP’nin içine girdiği çöküş sürecinin bir diğer nedenini de makam ve mevkiiler oluşturuyor. Parti içinde birçok klik ya da hizip bulunduğu için makam ve mevkiler bu kliklerden birinin bağlılarına verilecek olsa diğerleri küsüyor, kırılıyor, cephe alıyor" diye yazdı.

Ceyhan, "Çöküş nedenleri!" başlıklı yazısı şöyle: 

"İktidar partisi AKP’nin içine girdiği “çöküş sürecinin” önüne bir türlü geçilemiyor. Ne AKP kurmaylarının söylemleri ne de bu konuda başlattıkları eylemler içine girdikleri çöküşü durduramıyor. Çünkü AKP’liler “kucaklaşmayı” bir türlü beceremiyorlar.Evet, kendi aralarında “kucaklaşmayı” başaramıyorlar ama yeni “anlaşmazlık konuları” üretmekte üstlerine yok!

Peki, niçin çöküyorlar?

Bunun en başta gelen cevaplarından biri bir türlü “adil olmayı” becerememeleri olsa gerek! Yandaşlara başka, sıradan vatandaşlara başka bir gözle baktıkları için söylem ve eylemleri adil olmaktan çok uzak oluyor. Mesela bir yandaş kalkıp da yandaş olmayan birine hakaret ederse bu eleştiri sınırları içindeki ifade özgürlüğü olarak görülüyor. Ama aynı sözcük yandaş olmayan biri tarafından bir yandaşa hitaben kullanılırsa hakaret olarak kabul edilip hemen gereği (!) yerine getiriliyor. Hal böyle olunca da iktidar partisi ile sokaktaki sade vatandaşın arası giderek daha çok açılıyor. Bu çifte standart, bu çelişkili yaklaşım iktidar partisi AKP’ye olan güveni temelinden sarsıyor. Güven temelden sarsılmaya başlanınca da çöküntünün önüne geçmek imkânsızlaşıyor!

İktidar partisi AKP’nin içine girdiği çöküş sürecinin bir diğer nedenini de makam ve mevkiiler oluşturuyor. Parti içinde birçok klik ya da hizip bulunduğu için makam ve mevkiler bu kliklerden birinin bağlılarına verilecek olsa diğerleri küsüyor, kırılıyor, cephe alıyor. Yani iktidar partisi AKP yeni sempatizan kazanamadığı gibi bir de mevcutları elinde tutmayı başaramıyor. Makam mevki kapma yarışları pek çok kişinin parti ile bağlarını kopartmasından başka işe yaramıyor.

Adlarına “Adalet ve Kalkınma Partisi” diyorlar ancak adaleti sağlamada yaya kalıyorlar. Adalet sağlıyoruz derken yandaşlara bir öncelik, bir ayrıcalık tanınıyor. Bu hal, vatandaşı küstürürken yandaşlar arasındaki makam ve mevki kapma yarışı da kırgınlıklara yol açıyor. Sonunda kaybeden hep iktidar partisi AKP oluyor. Çöküşün önüne geçilemiyor. Çöküş süreci durdurulamıyor. Önümüzdeki dönemde bütün partilerin işi zor ama iktidar partisi AKP’nin işi daha bir zor! Çöküşün önüne geçecek gibi görünmüyorlar."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile iftarda bir araya gelmesinin ardından Milli Görüş cephesinde yeniden “son günlerdeki icraatları nedeniyle partinin Cumhur İttifakı’nda yer alması gerektiğine yönelik görüşlerin ağırlık kazandığı” dillendirilirken, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun bu durumdan hayli rahatsız olduğu iddia edilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar