Milli Görüş'ün "derin" adamı neşteri vurdu! Saadet'te çatlak giderek büyüyor

Milli Görüş'ün "derin" adamı neşteri vurdu! Saadet'te çatlak giderek büyüyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonra Saadet Partisi'nde yeniden hareket başlatan ve Milli Görüş'ün "derin"i olarak bilinen Oğuzhan Asiltürk, partiye yakın yayın organlarında AKP iktidarına karşı yapılan muhalefeti engelledi. Gazete ve internet sitelerinde eleştiri içeren haberlere yer verilmiyor.

GÜNBOYU- KULİS

Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın ardından Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Temel Karamollaoğlu'nun bir süredir başı sıkıntıda. Milli Görüş geleneğinin "derin"i olarak bilinen Saadet Partisi YİK (Yüksek İstişare Kurulu) Başkanı  86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk ile araları limoni. Bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ocak ayının başında Millet ittifakını çatlatmak için Asiltürk'ü ziyareti ile başladı. Erdoğan Asiltürk'ten Millet ittifakından ayrılmalarını istemişti. Asiltürk de partinin çeşitli kademelerinde bunu dile getirdi. Başta Karamollaoğlu olmak üzere yönetim ittifakın arkasında durdu. Saadet'in "Gençleri" de Genel Başkan Karamollaoğlu'nu destekledi. Parti'nin Ankara,  İstanbul gibi Konya gibi il yönetimi de ittifakın sürmesini istiyor.

MANŞETLER BİR ANDA UÇTU

Ancak, örgüt düzeyinde çok olmasa da İstişare kurulunda etkin olan Asiltürk boş durmuyor. Her fırsatta Karamollaoğlu'nu yıpratmaya, yalnızlaştırmaya çalışıyor. Bunun için partinin yayın organı Milli Gazete'ye de müdahale ediyor. Yaptığı habercilikle AKP'lileri bir hayli rahatsız eden Milli Gazete adeta kulvar değiştirdi. Şeker fabrikalarının satışındaki haberlerle gündemi sarsan gazete birkaç gündür muhalefeti askıya aldı. Hatta Asiltürk'ün yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye gönderdiği kutlama mektubunu tam sayfa verirken Genel Başkan Karamollaoğlu'nu görmezden geldi. Bugün gazetede yer alan tek eleştiri, üç sütuna üç santim büyüklüğündeki et fiyatlarında artışı anlatan haberdi. Karamollaoğlu ise mücadeleyi, sosyal medya üzerinden sürdürüyor.

Özetlemek gerekirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet partisini henüz bölemedi ama Milli Gazete'nin muhalefet yapmasını önleyerek kendisi açısından önemli bir kazanım sağladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar