Öğretmen atamaları öne çekildi! 100 bin öğretmenin atanacağı tarih belli oldu! Beklenen müjde geldi

Öğretmen atamaları öne çekildi! 100 bin öğretmenin atanacağı tarih belli oldu! Beklenen müjde geldi
Binlerce atama bekleyen öğretmenin merakla beklediği 100 bin atama ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu Ankara kulislerinde seçim çalışması olarak hükümetin düğmeye bastığı ve atamalar için hazırlık yaptığı iddia edildi. 

2022 yılı KPSS için henüz bir atama duyurusu gelmemişken sınava girip sonuç ve sıralamalarını gören binlerce öğretmen gelecek müjdeli haberi beklerken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

"100 bin Öğretmen Ataması" isteği ile bir kez daha meydanlara inen öğretmenler, adil kontenjan ile atama bekliyor. Öğretmenler yarın Ankara Ulus Meydanı’nda bir kez daha seslerini yükselterek atamaların yapılmasını istedi. Eğitim-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Veli Fırat Şimşek, "Yarın binlerce ataması yapılmamış öğretmen hakları olan atamanın yapılması için alanlarda olacak. Öğretmen ataması, ataması yapılmayan öğretmenlere bir lütuf ya da bir seçim malzemesi değildir" dedi.

NET TARİH BELİRLENDİ

"Cumhuriyetimizin 100.Yılında 100 bin öğretmen ataması istiyoruz" sloganıyla bugün Ankara''da bir araya gelen binlerce öğretmen atama çağrısında bulunurken, kulislerde yer alan bilgilere göre ise, iktidarın seçim çalışması olarak 100 bin öğretmenin ataması için tarih belirlediği iddia edildi. Söz konusu atamaların baskın tarihle şubat ayının ortasında yapılacağı bildirildi.

EN SON 20 BİN ATAMA YAPILMIŞTI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "MEB çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır. " demişti.  En son atama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Haziran ayında 20 bin atama duyurusu ardından takvim açıklanması sonrası Eylül ayında göreve başlama ile son bulmuştu. Öğretmen atamaları hakkında Bakan Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır. " dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar