Atama bekleyen milyonlarca öğretmeni ilgilendiriyor! 2023'te öğretmen ataması yapılacak mı? Beklenen açıklama geldi

Atama bekleyen milyonlarca öğretmeni ilgilendiriyor! 2023'te öğretmen ataması yapılacak mı? Beklenen açıklama geldi
Atama bekleyen milyonlarca öğretmen sosyal medyadan kampanya başlatarak iktidara çağrıda bulundu. Öğretmenler Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapılmasını bekliyor. Peki 2023 yılında öğretmen ataması yapılacak mı? İşte bütün ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs''ı işaret etmesiyle beraber siyasi partilerin seçim çalışmaları hızlanırken, atama bekleyen öğretmenler de çeşitli sosyal medya platformlarında kampanyalar başlatarak iktidara atama çağrısında bulunuyor.

En son geçtiğimiz yıl 20 bin öğretmen ataması yapılırken, atama bekleyen öğretmenler Cumhuriyet''in 100. yılında 100 bin öğretmen atamasının yapılması için iktidardan çözüm bekliyor.

AKŞENER: SÖZ VERİYORUZ 100 BİN ATAMA YAPACAĞIZ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada, “Söz veriyoruz; Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 bin öğretmenimizin atamasını biz yapacağız” dedi.

2023 yılında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Her atamada öncelik verdiğiniz alanlarımız var. Mesela 2022''de okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık verdik. Son 20 bin atamanın 7 bin 503''ünü okul öncesi öğretmenlerle. Çünkü öyle politikamız var. Sahada sayıyı artırıyoruz, o zaman öğretmen de istihdam etmemiz lazım. 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili farkındalık, önleyici, davranış paterni üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimi uygulamaya başladık. Şimdi bu ihtiyaçlar hep rehber öğretmene ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar