Putin resmen beşinci kez Rusya Devlet Başkanı oldu

Putin resmen beşinci kez Rusya Devlet Başkanı oldu
Rusya'nın Mart ayındaki devlet başkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen törenle resmen 5. dönem devlet başkanlığı görevine başladı.

15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 87.28 oy oranıyla zafer elde eden Putin için Kremlin Sarayı'nda muhteşem bir yemin töreni düzenlendi. Törene Müslüman cemaat önderleri ve yabancı diplomatlar da katıldı. 2 bin 600 davetlinin şahit olduğu bu önemli an, Putin'in Anayasa'ya el basarak yemin etmesiyle taçlandı.

YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

Yeni dönemi için yemin ederken, Putin, "Rusya Federasyonu Başkanının yetkilerini kullanırken vatandaş hak ve özgürlüklerine saygı göstereceğime ve koruyacağıma, Rusya Federasyonu Anayasasına uyacağıma ve koruyacağıma, devletin egemenliğini ve bağımsızlığını, güvenliğini ve bütünlüğünü koruyacağıma, halka sadakatle hizmet edeceğime yemin ederim" sözleriyle taahhütte bulundu. Putin'in yemin töreninin ardından Kremlin'in bahçesinde coşkulu top atışları gerçekleştirildi.

aw198617-07.jpg

BATILI ÜLKELERE SESLENDİ

Törende konuşan Putin, Ukrayna'daki ilhak edilen bölgelerdeki seçmenlere de seslenerek Rus halkına teşekkür etti. Putin, "Devlet başkanlığı görevini üstlendiğim bu önemli anlarda, ülkemizin tüm bölgelerindeki Rusya vatandaşlarına, anavatanla birlikte olma hakkını savunan tarihi topraklarımızın sakinlerine içtenlikle teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Ayrıca Batılı ülkelere de mesaj gönderen Putin, Rusya'nın güvenilir bir ortak olduğunu ve diyalog kapılarının açık olduğunu belirtti. Putin, "Rusya'yı güvenilir ve dürüst bir ortak olarak gören tüm ülkelerle iyi ilişkileri güçlendirmeye açık olduk ve olacağız" ifadelerini kullandı.

aw198617-05.jpg

2030 KADAR GÖREVDE KALACAK

Vladimir Putin, Rusya'nın geleceği için kararlılıkla hareket edeceğini ve müttefikleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Yemin töreninin ardından Kremlin Sarayı bahçesinde bekleyen Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı'nı selamlayan Putin, törenin ardından Kremlin'deki çalışma ofisine geçti. Vladimir Putin, 7 Mayıs 2030'a kadar 6 yıl daha devlet başkanlığı görevini sürdürecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar