O ülkeden deprem bölgelerine 100 milyon dolarlık konut yardımı

O ülkeden deprem bölgelerine 100 milyon dolarlık konut yardımı
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye'deki deprem bölgelerinde 100 milyon dolar tutarında konut, kamu binası ve eğitim kurumu inşa edeceklerini duyurdu.

6 Şubat''taki depremlerden Türkiye ve Suriye''de etkilenenler için, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı İsveç''in, Belçika''nın başkenti Brüksel''de düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansı''na katıldı.

Konferansta konuşan Bayramov, depremin hemen ardından Türkiye''ye arama kurtarma, sağlık personeli ve gönüllülerden oluşan 940 kişilik ekip gönderdiklerini belirtti. Bayramov, Türkiye''ye 5 bin 300 ton insani yardım ulaştırdıklarını ve ilgili kuruluşların hesabına 45 milyon dolar yatırdıklarını ifade etti.

Deprem sonrasındaki yeniden imar çalışmalarına maddi ve teknik desteğini sürdüreceğini belirten Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan, bölgede 100 milyon dolar tutarında konut, kamu binası ve eğitim kurumu inşa edecektir" dedi.

ABD, 6 Şubat''ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için ek 50 milyon dolar yardım yapacağını duyurdu.

USIAD’DAN 50 MİLYON DOLARLK YARDIM

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından yapılan açıklamada, "Belçika''nın Brüksel kentinde düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı''nda, Türkiye ve Suriye''deki depremlerden etkilenenlere yardım etmek için ek 50 milyon dolarlık acil insani yardım taahhüdünde bulunulduğu" kaydetti.

Yeni açıklanan miktarla toplam ABD''nin insani yardımının 235 milyon dolara ulaştığı belirtilen açıklamada, ek yardımla USAID ve ortaklarının mevcut gıda, yardım malzemeleri, barınak, güvenli su ve sanitasyon dağıtımlarını "Türkiye ve Suriye''de milyonlara ulaşacak şekilde" genişlettiğini belirtti.

Ek yardımın ayrıca deprem travmasının etkilerini azaltmak için çocuk koruma, toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve müdahale, ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetlerine yönlendirileceği, bununla birlikte 800 bin depremzedenin 6 aylık kalıcı gıda ve beslenme ihtiyacının karşılanması için harcanacağı ifade etti.

Son olarak, ABD''nin "müdahale çabalarını yakından koordine etmek için" Türkiye hükümeti, BM, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün yanı sıra diğer küresel ortaklar, Türkiye ve Suriye''deki insani yardım kuruluşlarıyla yakın çalışma içinde olduğu bilgisi ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar