Haluk Levent'in İstanbul konserinde 'hükümet istifa' sesleri yükseldi

Haluk Levent'in İstanbul konserinde 'hükümet istifa' sesleri yükseldi
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 11 ilde çok sayıda can kaybına ve enkaza dönüşen binaya yol açmasının ardından, futbol maçlarında tribünler 'hükümet istifa' tezahüratlarıyla yankılanmıştı. Cumhur İttifakı'ndan söz konusu protestolara sert karşılık gelirken, bir 'istifa' tezahüratı da konser alanlarından yükseldi.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinde 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı afetin ardından, hükümete arama ve kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğuna yönelik çok sayıda depremzede iktidara tepki gösterdi. 

Tepkilerin en yoğun gözlemlendiği alanlar ise spor müsabakaları oldu. Fenerbahçe''nin sahasında Konyaspor''u ağırladığı karşılaşmada sarı-lacivertli tribünlerin "Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu, istifa ulan!" tezahüratında bulunmasının ardından, bir gün sonra aynı sesler Beşiktaş tribünlerinden yükseldi. 

Vodafone Park''ta siyah-beyazlı taraftarların da hükümeti istifaya davet etmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçın oynandığı esnada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tezahüratları sert şekilde eleştirmiş ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması çağrısında bulunmuştu. Karşılaşmanın ardından Bahçeli, Beşiktaş Spor Kulübü üyeliğinden de istifa ettiğini açıklamıştı. 

Aradan geçen günlerin ardından tribünlerde hiçbir hakarette bulunmadan, yalnızca istifa tezahüratına eşlik ettiğinden dolayı çok sayıda seyirci için 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem başlatıldı. 

İSTİFA SESLERİ TRİBÜNLERDEN KONSER MEYDANLARINA SIÇRADI

Sanatçı ve aynı zamanda yardım derneği  AHBAP''ın kurucusu olan Haluk Levent''in İstanbul''daki konserinde seyirciler tarafından ''hükümet istifa'' tezahüratları yapıldı. Seslerin yükselmesinin ardından Haluk Levent, tezahüratı durdurmak için seyirciye eliyle işaret yaparken, söz konusu görüntüler sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar