Norveç'le 'tek taraflı' anlaşma yaptık!

Norveç'le 'tek taraflı' anlaşma yaptık!
Türk lirasının diğer ülkelerin para birimleri karşısındaki hızlı değer kaybı, dış ülkelerin ülkemizi daha cazip bir tatil merkezi olarak görmesine yol açtı. Bu durum yapılan bazı turistik anlaşmalara da yansımaya başladı. Son olarak Norveç ile imzaladığımız 'tek taraflı' tatil anlaşması sosyal medyada tepki çekti.

NORVEÇ'LE 'TEK TARAFLI' ANLAŞMA YAPTIK!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile Ankara''da bir araya gelen Norveçli Bakan Anniken Huitfeldt sosysal medya hesabından, "Türkiye''nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesinden ötürü çok mutluyum!" dedi. Anlaşmanın tek taraflı olması sosyal medyada tepki topladı. 

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Türkiye''nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesinden ötürü çok mutluyum!" dedi.

NORVEÇ VATANDAŞLARI TÜRKİYE''YE KİMLİKLE GİRİŞ YAPABİLECEK

Huitfeldt, Mevlüt Çavuşoğlu''nun imzaladığı anlaşma ile fotoğrafını paylaşırken Norveç vatandaşlarının yıl sonuna kadar Türkiye''ye pasaport yerine kimlikle giriş yapabileceğini duyurdu.

TURİSTLER İÇİN DEVREYE SOKULDU

Pandemi sürecinde pasaportunun süresi biten kişilerin pasaportunu yenilememesi ve bu yıl seyahatlerin serbestleşmesiyle birlikte normalden çok daha fazla sayıda kişinin pasaport başvurusunda bulunması, pek çok Avrupa ülkesinde haftalar, hatta bazen aylar süren pasaport sıralarına yol açtı. Bu nedenle yazın turistlerin seyahat edebilmesini isteyen ülkeler, birbirleriyle kimlikle seyahat anlaşmaları imzalamaya başladı. Öte yandan Twitter''da bu karara tepki gösterenler de vardı.

TEK TARAFLI ANLAŞMA SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt''in paylaşımına yanıt yazan çok sayıda Türk sosyal medya kullanıcısı kendilerinin Norveç''e girebilmek için yalnızca pasaporta değil, vizeye de ihtiyaç duyduğunu hatırlatırken, anlaşmanın tek taraflı olması tepki çekti.

NORVEÇ''E KOLAYLIK YAPILMIŞ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Norveç vatandaşlarının Türkiye''ye pasaportsuz seyahat etme hakkı düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Norveç Dışişleri Bakanı’nın ülkemizi ziyareti sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır. Dünyada yaşanan çip krizi yüzünden Norveç vatandaşlarının pasaportlarını uzatamamaları nedeniyle ve turizm sektörümüzün talebi üzerine Norveçlilerin bu yıl turizm sezonunda ülkemize gelebilmeleri için geçici olarak bir düzenlemeye gidilecektir.

Bu geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına 6,5 aylık, yani geçici bir süre için, Türkiye’ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikle seyahat hakkı tanınacaktır.

Bu süre sonunda Norveç vatandaşları, Türkiye’ye yine sadece pasaportla seyahat edebileceklerdir.

NORVEÇ 17. ÜLKE OLDU

Bu kararla birlikte Norveç, vatandaşlarının Türkiye''ye vizesiz girebileceği 17. ülke oldu. Dışişleri Bakanlığı''nın sitesinde yer alan bilgilere göre vatandaşları Türkiye''ye kimlikle girebilecek ülkeler şöyle:

Almanya
Belçika
Fransa
Gürcistan
Hollanda
İspanya
İsviçre
İtalya
KKTC
Lihtenştayn
Lüksemburg
Malta
Portekiz
Ukrayna
Yunanistan
Polonya

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar