'Tiktok’taki kedi videoları yüzünden büyüyemiyoruz'

'Tiktok’taki kedi videoları yüzünden büyüyemiyoruz'
Birçok ülkede yasaklanmaya başlayan TikTok uygulaması nedeniyle, Norveçli bir mühimmat üreticisi TikTok yüzünden top mermisi üretemediklerini ifade etti.

RAHİME ÖZBEY / GÜNBOYU

TikTok, Çin Hükümeti’nin veri toplamak için kullandığı bir kandırmaca olduğu şüphesiyle ABD, Avrupa, Birleşik Krallık gibi ülkelerinde yasaklanmaya başlamıştı. Norveç merkezli mühimmat üreticisi Nammo, TikTok’un şirketin üretimine engel olduğu belirterek Norveç Hükümeti’nden destek istedi. Nammo şirketinin yaptığı açıklamaya göre, TikTok veri merkezinin çok fazla elektrik tüketmesinden yakınarak, bölgedeki elektrik santrallerinin yeterli enerji vermediğini ifade etti.

Nammo Genel Müdürü Morten Brandtzæg açıklamasında “Gelecekteki büyümemizin kedi videolarının depolanması yüzünden tehlikede olmasından endişeleniyoruz” diyerek, Ukrayna’daki askeri birliklere gönderilmek üzere üretmeye çalıştıkları top mermilerinin, TikTok veri merkezininbölgedeki bütün elektriği kullanması yüzünden, olması gerekenden daha yavaş üretim olmasına neden olduğunu söyledi. Nammo şirketi, hükümetten TikTok veri merkezinin taşınması ya da bölgeye ek bir elektrik santrali inşa edilmesini talep ediyor.

Bölgedeki yerel elektrik dağıtımcısı Elvia, fabrikaya yakın olan santralin tam güçte çalıştığını ve iki şirketin dağıtılan enerjiyi paylaşması gerektiğini paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar