Nisan'da maaş almak isteyen EYT'liler dikkat: Bunu yapmayan maaşını çekemeyecek

Nisan'da maaş almak isteyen EYT'liler dikkat: Bunu yapmayan maaşını çekemeyecek
EYT'lilere yönelik yasanın çıkması ile birlikte 3 Mart'ta başlayan başvuru süreci önümüzdeki hafta kritik aşamaya giriyor.

Uzun yıllar bekleyişini sürdüren EYT''liler için ilk maaş dönemi yaklaştı. 3 Mart''ta başlayan EYT başvuru sürecinde kritik haftaya girildi. EYT''lilerin bu hafta başvurularını tamamlamaları gerekiyor aksi halde nisan ayında maaş alamayacaklar.

İlk maaşlar SSK için 17-26 Nisan arası Bağ-Kur için 25-28 Nisan arası hesaplarda olacak.

İKRAMİYEYİ KİMLER ALACAK?

Bağ-Kur''dan emekli olacaklar ise 25 Nisan''dan itibaren maaşlarını hesaplarında görecek. 31 Mart''a kadar başvuru sürecinin tamamlayanlar hem 1 ay 20 günlük maaşlarını alabilecekler hem de Ramazan Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanacaklar.

ÖDEME ZAMANI

Faruk Erdem yaptığı açıklamada "Başvurunun takip eden ayında maaşlar hesaplanır. SSK''lılar için ayın 17''si ila 26''sı arasında aylıkların ödenmesi söz konusu oluyor." ifadelerini kullandı.

MART''TA BAŞVURMAYANA İKRAMİYE YOK

Ancak başvurusunu bu ay yetiştiremeyenler, Ramazan Bayramı''nda verilecek 2 bin lira tutarındaki emekli ikramiyesini de alamayacak.

BAŞVURU İÇİN ÜÇ SEÇENEK VAR

Gelir aylık ödenek talep belgesini doldurup Sosyal Güvenlik Kurumu bankolarına teslim etmek ilk seçenek.

e-Devlet üzerinden başvuru da bir başka seçenek ancak son hafta olması nedeniyle sistemde yoğunluk ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Online başvuru tamamlandığında, cep telefonlarına "başvurunuz alınmıştır yeni bir müracaata gerek yoktur, emekliliğiniz hayırlı olsun" mesajları geliyor.

İadeli taahhütlü posta veya PTT Kargo ile de aylık tahsis talebi SGK''ya iletilebiliyor. Dilekçenin postaya verildiği tarih, belgenin SGK''ya intikal tarihi olarak kabul ediliyor.

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar